Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlar; “Krizi daha da derinleştirir”

TÜKODER Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, kredi kartında taksit sınırlandırılması olacağına dair iddialar ile ilgili yaptığı açıklamada; “İnsanların elinden o seçenek de alınırsa krizi derinleştirir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 18:03
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Parlar; “Krizi daha da derinleştirir”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Edirne Şube Başkanı Tarık Kenan Parlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde ilgili bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla yürütülen kredi kartlarıyla ilgili düzenleme çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Düzenleme çalışmalarında kredi kartlarında taksit sınırlandırılması olacağına dair iddialarla hakkında konuşan Parlar, insanların hayatlarını kredi kartı ile sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Parlar, aylık harcamalarını kredi kartı üzerinden yapan insanların, taksit sınırlamasının gerçekleşmesi halinde zor durumda kalacağını söyledi.

“İNSANLAR KREDİ KARTI İLE ÇARKINI DÖNDÜRÜYOR”

İnsanların kredi kartı ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Parlar; “Herkes artık kredi kartı ile geçiniyor. Son 2 yılda kredi kartı harcamaları 5 katına ulaştı. Memur, işçi, emekli olursa olsun aldığı maaşı karta yatırıyor ve karttan harcama yapıyor. Kim olursa olsun borçlanıyor. Bazılarında ise birkaç tane kredi kartı var, birinden çekip diğerine yatırıyor. Ekmeği bile kredi kartı ile alan insanlar görüyoruz. Bu olanlar varlıktan değil, yokluktan dolayıdır. Birçok insanın kart bakiyesi, gelirinden fazladır. İnsanlar kredi kartı çarkını döndürüyor. Bu olanak ellerinden alındığında daha da zorlanacaklar” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK ÇOĞUNLUK ZOR DURUMDA KALIR”

Parlar, aylık harcamalarını kredi kartı ile gerçekleştiren insanların olduğunu söyleyerek; “Bunların büyük çoğunluğunu zor durumda kalır. Yakıtını, ekmeğini, gıdasını kartla ödüyor. Taksiler bile artık pos cihazı gezdiriyor. Çünkü nakit yok, her şey kartla ödeniyor. İnsanlar eline geçen geliri karta yatırıyor. İnsanlar kartı kaynak olarak kullanıyor ama kriz zaten derin ve böyle bir karar çıkarsa krizi daha çok derinleştirir. İnsanlara ‘Kartla harcama yapma’ diyorlar ama bu insanlar ne yapacak? İnsanlar aslında kart üzerinden harcamalarla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Ama insanların elinden o seçenek de alınırsa krizi derinleştirir” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.