Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özköse’den 25 Kasım Stadı tepkisi: “SİYASİ MALZEME DEĞİL STADYUM YAPIN”

Edirne İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kutay Özköse, 25 Kasım Stadı’nın geleceği ile ilgili konuşan yöneticiler ve siyasilere tepki göstererek; “Yeni şehir stadyumunun yapılması şart” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 16:01
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Özköse’den 25 Kasım Stadı tepkisi: “SİYASİ MALZEME DEĞİL STADYUM YAPIN”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Eylül ayı son toplantısında Gençlik ve Spor Komisyonu’nun Edirne Şehir Stadyumu hakkındaki raporu görüşüldü. Komisyon Başkanı Kutay Özköse tarafından sunulan raporda, Edirne Şehir Stadyumu’nun projesi ile ilgili yapılan araştırma ve inceleme açıklandı.

Özköse, Edirne Şehir Stadyumu’nun projelerinin hizmet alımı yöntemiyle hazırlandığını belirterek; “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız mühendisleri tarafından projelerin kontrol edilmesi ve kabul aşamasındadır. Kontrol ve kabul işlemlerinin yapılmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kararına göre ilgili işlemlere başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“DEPREME DAYANIKLILIK TESTİNİ GEÇEMEDİ”

Özköse’nin sunumunun ardından konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 25 Kasım Stadı’nın depreme dayanıklılık testini geçemediğini söyleyerek; “Yıkılması gerekiyor ama yeni bir şehir stadı yapılamadığı ve Edirnespor’un da 3. Ligde olmasından dolayı Vali Ekrem Canalp döneminde iyileştirme yapıldı. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan da Tuncaspor için bir saha yaptı ve Tuncaspor’a tahsis etti. Daha sonra ikili anlaşmalarla amatör spor kulüpleri ve Edirnespor’un maçlarını oynayabileceği alanı tahsis etti” dedi.

REVİZE EDİLEN PROJELERİ AÇIKLADI

Geçmiş, Edirne Şehir Stadyumu projesinin planları çizildiğini belirterek; “Ama büyük ihtimalle ödenek sıkıntısı var. Ödeneği de ayrılmadı. Yıkıp yenisinin yapılma planı da henüz olmadı. Vali Ekrem Canalp döneminde burada spor tesis alanı projesi çizdirmişti. Bu projede tenis ve voleybol kortları ve Cuma Pazarı o bölgede olduğundan dolayı ahşaptan 20 tane dükkân yapılması planlanıyordu. Fakat daha sonra o projeden vazgeçildi. Vali Kürşat Kırbıyık geldiğinde o proje revize edildi. Dükkânların ve tenis kortlarının tamamını kaldırdı. Orasını şehrin meydanı olarak planları hazırlattı. Tamamen yeşil alan, gezi alanı ve 1-2 tane kafeterya vardı. Ama o proje de revize edilir mi herhangi bir bilgim yok” sözlerine yer verdi.

“PROJESİ HAZIR AMA ÖDENEK YOK”

Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre 10 bin kişilik Edirne Şehir Stadyumu’nun projesinin yapıldığını söyleyen Geçmiş; “Edirne Olimpik Yüzme Havuzunun olduğu bölgede planlandığı ve ödenek gelirse 10 bin kişilik stada orada başlanacağını ifade ettiler. Stadın projesi hazır ama ödenek olmadığından dolayı beklemedeyiz. İnşallah en kısa zamanda ödenek bulunur ve Edirne’ye bir şehir stadı kazandırılır” dedi.

“STADYUMU YAPILMAYAN TEK İL EDİRNE”

Geçmiş’in konuşmasının ardından söz alan Özköse ise 25 Kasım Stadı’nın siyasi malzeme yapıldığı belirterek, bölgede yapılacağı açıklanan projelere tepki gösterdi. Edirne Şehir Stadyumu ile ilgili birçok fikrin gündemde yer aldığına dikkat çeken Özköse; “Önceki valilerimizin, siyasilerimizin, herkesin burasıyla ilgili bir fikri var. Ama burası ile ilgili fikirler zaten 2014 yılından beri var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafından 2014 yılında başlatılan 23 Şehre 25 Stadyum projesi ile bir proje başlatılmıştı. Edirne de bu şehirlerin içerisindeydi. Ancak bu şehirler içerisinde stadyuma kavuşamayan tek il de Edirne oldu. Bu konuda yine birinciyiz” ifadelerine yer verdi.

“25 KASIM STADI GÖREVİNİ TAMAMLADI”

Özköse, Edirne’nin Saros Körfezi, turizmi, tarımı gibi özellikleriyle sık sık övünüldüğüne dikkat çekerek; “Ama bunlar doğanın bize verdiği şeylerdir. Demek ki biz bu şehre insani olarak bir şeyler katamıyoruz. Edirnespor, uzun yıllar 2 ve 3. Liglerde mücadele etti. Daha sonra amatör kümeye düştü. 20 yıl boyunca amatör kümede mücadele etti. Son 4 sezondan beri de 3. Lig’te, profesyonel ligte olan tek takımımızdır. 25 Kasım Stadı, 3. Lig standartlarını kaldırmıyor. Başka imkânımız olmamasından dolayı hatır ve rica ile 25 Kasım Stadı’nda mecburi bir şekilde müsabakaları gerçekleştiriliyor. 25 Kasım Stadı artık görevini tamamlamıştır. Edirne futboluna uzun yıllar ciddi hizmetler vermiştr. Ciddi oyuncular buradan milli takımlara, büyük takımlara gitmiştir. Burada çok büyük takımlarla mücadele edilmiştir” dedi.

“TUNCASPOR TESİSLERİ DE 3. LİGE HAZIR DEĞİL”

Edirne futbolunun siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini söyleyen Özköse; “Herkes bir açıklama yapıyor, ‘Proje hazırlandı. Programa alınacak. Parası ayrıldı’ diye ama en son Ocak ayında bu konuyla ilgili 25 Kasım Stadı’nın yıkılacağı ve kent park yapılacağına dair bir açıklama yapılmıştı. 25 Kasım Stadı’nın yerine yeni stadyum yapılması ile ilgili amaçlardan çok kent meydanı deniyor. Edirne Belediyesi’nin yaptığı Tuncaspor tesisleri de 3. Lig’e hazır değil. O dönem hem Tuncaspor’un Bölgesel Amatör Lig’te mücadele etmesi, hem de semtte bir spor tesisi olması için yapılan bir yer ve orası da uygun değil. Orasının revize edilmesi de uygun değil. Orasının fiziksel durumu, hâkim bir noktada olmasından dolayı çok fazla rüzgâr alıyor. Burada sağlıklı bir müsabaka oynanması da mümkün değil. 25 Kasım Stadı siyasi bir malzeme değildir. Bunun bir an önce çözülmesi gerçekten çok önemlidir” sözlerine yer verdi.

“EDİRNE’NİN SINIFTA KALDIĞINI GÖRÜYORLAR”

Özköse, Edirne’ye spor müsabakaları için gelen futbolseverlerin düşüncelerine de dikkat çekerek; “Edirne bir marka kent diyor, her şeyiyle övünüyoruz. Türkiye’nin her yerinden buraya takımlar, yöneticiler ve taraftarlar geliyor. Edirne modern şehir, Türkiye’nin batıya açılan yüzü, sınır kapıları var diye lafa geldiğinde çok güzel şeyler anlatıyoruz. Ama spor turizmi için ilimize gelen kişiler, Edirne’nin aslında bu konuda sınıfta kaldığını tekrar tekrar görüyorlar. Edirnespor’un ve Edirne futbolunun bir an önce atağa geçmesi için Edirne’ye yeni şehir stadyumunun yapılması şarttır. Yeni şehir stadyumu yapılmadan da 25 Kasım Stadı’nın üzerine kent park, dükkânlar, otoparklar gibi siyasi malzeme yapılması rahatsız edici ve bu şehre zarar verici başka bir şey de yoktur” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.