Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özcan; “Bu gidişle hayvan kesimleri artar”

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt fiyatı hakkında açıklamada bulundu. Özcan, “Bu gidişle hayvan kesimleri artar ve et problemi ortaya çıkar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 13:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Özcan; “Bu gidişle hayvan kesimleri artar”

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı, Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt fiyatının yetersiz olduğunu söyledi. Kayalı, süt üreticisinin açıklanmasını beklediği zammın 5 TL olduğunu dile getirdi. Kaya, yapılan fiyat güncellemelerinin sadece hayvancılıkta değil, tarımda da olması gerektiğini ifade etti. Kaya, güncellemelerin bir yılda değil, 3 ayda bir olması gerektiğini savundu.

“SÜT FİYATLARI YERİNDE SAYIYOR”

Kayalı, “Açıklanan fiyattan süt üreticileri hiç memnun değiller. Girdi maaliyetleri artıyor fakat süt fiyatları yerinde saymaya devam ediyor. Bu gidişle hayvan kesimleri artar ve bu sefer de et problemi ortaya çıkar. Bu fiyatlar nedeniyle toplu bir kesim yapılır ve ileride kesilecek hayvan da kalmaz. Üreticinin beklediği 2 TL bir fark değil 5 TL’lik bir farktı. Yapılan güncellemelerin bir yılda değil, 3 ayda bir olması gerekiyor. Güncellemeler sadece sütte değil bütün tarım ürünlerinde böyle olması gerekiyor. Devlet ayçiçeği, buğdaya bir fiyat veriyor ve o fiyat bir yıl sonra masaya yatıyor. Girdi fiyatları bir yıl içerisinde sürekli artmaya devam ediyor. O zamanki girdilerle hesaplandığından dolayı açıklanan fiyatlar düşük kalıyor. Devlet artık maaşları bile 6 ayda bir güncellemeye başladı. Bunun nedeni enflasyon ve artan fiyatlar. Bu fiyatlar nedeniyle tarım ve hayvancılık ile uğraşanlar eziliyor” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.