Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı Köyü'nde Yağmur ve Şükür Duası Yapıldı

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Osmanlı Köyü'nde yağmur ve şükür duası yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
Osmanlı Köyü'nde Yağmur ve Şükür Duası Yapıldı

Dua programına Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş ve Havsa İlçe Müftü Vekili Üsame Mollaoğulları katıldı.

Dua programında bir konuşma yapan ve dua eden Edirne İl Müftüsü Başoğlu, şükrün önemine değinerek şunları söyledi:

"Bugün buraya, Osmanlı'nın başkenti Edirne'mizin Osmanlı'sına geldik. Yağmur ve şükür duası yapmak amacıyla toplandık. Öncelikle bu programın yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şükrün manasına gelince, şükür yalnızca yağmur isterken aklımıza gelmemelidir. Kur'ân-ı Kerim'de buyurulduğu üzere rabbimiz bizi sayamayacağımız kadar çok nimetle donatmış. Bu nimetleri hepsi şükür bekliyor. Şükür maldan verilen zekattır, mahsulden verilen öşürdür. Eğer bu bereketli topraklarda tarım yapıp kazanırken zekatımızı, öşürümüzü hesaplayıp vermiyorsak bu tam manasıyla bir şükür olmayacaktır. Bu vesileyle tüm halkımızı duyarlı davranmaya davet ediyorum. Yoksulu güldürelim ki Allah da bizi güldürsün."

Program Havsa İlçe Müftü Vekili Üsame Mollaoğulları'nın yaptığı dua ve İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş'un kıldırdığı öğle namazının ardından yapılan ikramlarla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.