Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Okullarımıza imam atanmasını istemiyoruz!”

CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, Kırklareli merkez ve ilçelerindeki 158 okula vaiz, vaize ve imam görevlendirilmesine tepki göstererek; “Okullarımıza imam atanmasını istemiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
“Okullarımıza imam atanmasını istemiyoruz!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında il ve ilçelerdeki okullara vaiz, vaize ve imam atanmasına tepki gösterdi.

Kırklareli merkez ve ilçelerinde toplam 158 okulda İl Müftülüğü’nden vaiz, vaize ve imamların manevi danışman olarak görevlendirilmesine tepki gösteren Terzi, din görevlilerinin çalışma alanlarının ibadethaneler olduğunu söyleyerek; “Okullarımıza imam atanmasını istemiyoruz” dedi.

“VAİZ, VAİZE VE İMAMLAR 158 OKULDA GÖREVLENDİRİLMİŞ”

Kırklareli’ndeki okullara imam atanmasını istemediklerini belirten Terzi; “Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 05.12.2023 tarihli yazısı ile ÇEDES ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ projesi kapsamında, Müftülükleri temsilen manevi danışman adı altında vaiz, vaize, imamdan oluşan müftülük personelini Kırklareli merkez ve ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin yer aldığı 158 okulda görevlendirmiştir. Okullara gönderilen listeye göre en çok müftülük personeli ya da imamın görevlendirildiği ilçe Lüleburgaz olup; Lüleburgaz’daki 56 okula, Kırklareli merkezdeki 45 okula,  Babaeski’deki 20 okula, Vize’deki 15 okula, Pınarhisar’daki 13 okula, Demirköy’deki 4 okula, Pehlivanköy’deki 3 okula ve Kofçaz’daki 2 okula manevi danışman adı altında; imam, vaiz, vaize görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

“NASIL BİR ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR?”

Terzi, açıklamasında PISA sonuçlarına dikkat çekerek; “PISA sonuçlarına göre, okuduğunu anlama becerisinde geriye gitmiş, matematik ve fen alanlarında bunca yıldır Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ortalamalarının dibine demir atmış bir eğitim sistemi ortada iken, binlerce öğretmen atama bekler iken, binlerce çocuk okula aç gidip, okuldan aç ayrılırken, okullarımıza manevi danışman adı altında din görevlisi atamak nasıl bir zihniyetin ürünüdür?” dedi.

“OKULLARIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZİNDİR”

Din görevlilerinin çalışma alanlarının ibadethaneler olduğunu belirten Terzi; “Okullarımızda her ne sıfatla olursa din görevlisi istemiyoruz. Okullarımız öğretmenlerimizindir. Pedagojik formasyonu olmayan imam ve vaizlerin öğrencilerimize katacak hiçbir şeyleri bulunmamaktadır. Bütün okullarımızda Din Kültürü öğretmenlerimiz, dinimiz ve manevi değerlerimiz ile ilgili dersleri zaten vermektedir. Rehber öğretmenlerimiz de öğrencilerimize rehberlik ederek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Burada asıl yapılmak istenilen, laik ve bilimsel eğitimi ortadan kaldırmak için yapılan hazırlık çalışmalarıdır. Okullarımızın dinselleştirilerek müftülüğün faaliyet alanına çevrilmesini amaçlayan bu girişimi kabul etmemiz asla mümkün değildir” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.