Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciden ETUS’a ücret protestosu

Trakya Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, Edirne’deki bir AVM önünde toplanarak toplu ulaşımdaki yüksek ücretleri protesto ettiler. Öğrenciler, mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi için Belediyesi ve ETUS yetkililerine seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 17:15
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Öğrenciden ETUS’a ücret protestosu

Trakya Üniversitesi (TÜ) öğrencileri, kent içinde toplu ulaşımı sağlayan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ücretlerini protesto etmek için Edirne’deki bir alışveriş merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen öğrenciler Edirne Belediyesi ve ETUS yetkililerine “Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz” diye seslendi. Trakya Üniversitesi öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Trakya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Elif Negiş, taşıma ücretlerini kooperatif ve belediyenin inisiyatifine bırakmak istemediklerini, hakları olan indirimi talep ettiklerini söyledi.

“SÖZDE ÖĞRENCİ DOSTU ŞEHİR EDİRNE” 

Edirne’nin en pahalı ulaşıma sahip şehir olduğunu belirten Elif Negiş, “Edirne şehrinde 43 bin 196 öğrenci bulunuyor. Baktığımızda sözde öğrenci dostu olan şehirde ETUS’a öğrenci olarak şu an da 11 lira 90 kuruş ödemekteyiz. Bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz, indirim talep ediyoruz” dedi.

Mağduriyetlerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını isteyen öğrenciler, ayrıca ETUS şoförlerinin kaba davranışlarına da maruz kalmak istemediklerini belirttiler.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.