Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O FİYATLARI MECLİS BELİRLEDİ

Edirne Ziraat Odası Meclisi bugün toplanarak Edirne merkez ve Süloğlu ilçesinde hububat biçim ve balya bağlama ücretlerini belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
O FİYATLARI MECLİS BELİRLEDİ

Daha önce Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yapılan il kongresinde belirlenen hububat biçim ve balya bağlama fiyatlarına Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı itiraz etmiş ve fiyatlar geçersiz sayılmıştı.

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı tarafından kabul edilmeyen fiyatlar için bu kez Edirne Ziraat Odası Meclisi, Meclis Başkanı Kamil Ekici’nin talebi doğrultusunda Edirne Ziraat Odası toplantı salonunda bugün saat 11.00’de toplandı.

Toplantının gündemi gereğince 2023 yılı hasat ve biçim ücretleri görüşülmeye başlandı. Buğday birim fiyatları, biçerdöver ve balya makinesi amortisman giderleri, makine bakım, servis, yedek parça fiyatları, akaryakıt fiyatları, operatör giderleri ve diğer gider kalemlerindeki fiyat değişiklikleri geçen sezona göre dikkatle incelendi.

Toplantı sonunda Edirne merkez ve Süloğlu ilçemizde uygulanmak üzere istişare biçim ve balya bağlama fiyatları şöyle belirlendi:

Hububat biçim ücreti dekar başına 170 lira,

Kanola biçim ücreti dekar başına 195 lira,

Kıyıcıklı hububat biçim ücreti dekar başına 185 lira,

25 kg balya bağlama ücreti adet başına 15 lira

Ücretlerle ilgili kararın ise tavsiye niteliğinde olduğu belirtildi.

MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.