Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“MESCİT YERİNE ÖNCE YEMEKHANE AÇIN”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ana okullardaki zorunlu mescit uygulamasını eleştirerek “Önce zorunlu yeterli beslenme gerekir, mescit değil” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 15:05
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“MESCİT YERİNE ÖNCE YEMEKHANE AÇIN”

Önceki dönem CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, anaokullarında zorunlu mescit uygulamasının yerine öncelikle yeterli beslenme konusuna dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın cemaat ve tarikatların kontrolüne girdiğini vurguladı.

www.batiekspres.com haber sitene konuşan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Bunca yoksulluk varken anaokullarına önce 'zorunlu yeterli beslenme' gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tümden cemaat ve tarikatların kontrolüne girmiştir. Bu uygulama, Cumhuriyetimizin 100. yılında laik eğitime açılan savaşın son noktasıdır. Kabul edilemez bir durumdur. Bilimsel eğitim yoksa, geleceğimiz bugünkü Orta Doğu'dur, karanlıktır. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmelidir. ÇEDES projesiyle okullarda imamların derse girmesinin önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de okulöncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu hale getirdi. Önce zorunlu yeterli beslenme gerekir, mescit değil. Yeni yönetmelik yayımlayan bakanlık, kayıt parasını da ‘katkı payı’ adı altında resmi kılıfa soktu. Devlet hiç kimseye kimlik, ideoloji ve inanç dayatamaz. İnancın bir yorumunu esas alan uygulamalar laiklik ilkesine ve insan haklarına aykırıdır. Bu alanlar kişisel tercih alanlarıdır. Farklı tercihlere saygı esas olmalıdır. Bu karar yanlıştır. Bu konuyla ilgili olarak toplumun daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğitim politikalarının, sadece hükümetin değil, aynı zamanda toplumun da katılımını ve geri bildirimini içermesi önemlidir. Ayrıca, eğitim sistemimizin ulusal ve uluslararası en iyi uygulamalarla uyumlu olması gerektiğini unutmamalıyız. Eğitim, genç nesillerin yetişmesinde temel bir rol oynar ve bu nedenle doğru bir şekilde yönetilmelidir.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.