Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meralar otlatma amacı dışında kullanılamaz”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü ilçesine bağlı Bayramlı köyünü ziyaret ederek, köyde planlanan güneş enerjisi santrali projesine karşı vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 16:58
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Meralar otlatma amacı dışında kullanılamaz”

Bayramlı Köyü'nün merasının bir kısmına güneş paneli kurulmak istenmesi üzerine yapılan bu ziyarette CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, vatandaşlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gaytancıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, köy ziyareti sırasında Muhtar Sezer Kırcı'nın daveti üzerine köy kahvesinde düzenlenen toplantıda köyün merasına planlanan Güneş Enerjisi Santrali projesine karşı olduklarını ifade etti. Gaytancıoğlu, güneş enerjisine karşı olmadıklarını vurgulayarak, ancak hayvanların beslenmesi için kritik bir rol oynayan meraların bu tür amaçlar dışında kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

Meraların Anayasal olarak güvence altında olduğuna dikkat çeken Gaytancıoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi: “Uzunköprü Bayramlı köyümüzün merasının bir bölümüne bir özel şirket güneş paneli kurmak istiyor. Güneş enerjisine karşı değiliz ancak kurulmak istenen yer büyük ve küçükbaş hayvanların temel besin kaynağı olan mera. Meralar Anayasal olarak güvence altındadır. Otlatma amacı dışında kullanılamaz”

Gaytancıoğlu, Muhtar Sezer Kırcı ile birlikte bu duruma dikkat çekmek amacıyla vatandaşları 21 Aralık günü Bayramlı köyünde düzenlenecek ÇED Halkın Katılımı Toplantısı'na davet etti. Açıklamasında duyarlı tüm yurttaşları konuya ilgi göstermeye çağıran Gaytancıoğlu, doğal kaynakların korunması ve köy hayatının sürdürülebilirliği adına birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.