Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisten Saros’taki Sahiller İçin Teminat Mektubu Onayı

Edirne İl Genel Meclisi, Enez ve Keşan’da bulunan 8 adet sahilin 10 yıllığına İl Özel İdaresi tarafından kiralanması için teminat bedeli 5 milyon 40 bin TL olan 10 yıl süreli teminat mektubunun kullanılmasını oy birliğiyle kabul etti. Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, kiralama ile birlikte Saros Körfezi’ndeki 21 sahilin de İl Özel İdaresi’ne tahsisli olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 15:45
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclisten Saros’taki Sahiller İçin Teminat Mektubu Onayı

Edirne İl Genel Meclisi, bugün düzenlenen toplantısında Enez ve Keşan ilçelerinde toplam 9 bin 257,46 m2’lik 8 adet DHTA alanın 10 yıllığına İl Özel İdaresi tarafından kiralanması amacıyla Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne kiralama teminat bedeli 5 milyon 40 bin TL olan 10 yıl süreli teminat mektubunun kullanılmasını görüştü.
Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Saros Körfezi’ndeki sahil bandının kullanılması ile bazı yerlerin Kaymakamlıklara ve Belediyelere tahsis edildiğini belirterek; “Saros’ta bu şekilde 21 adet sahil var. Bu 21 adet sahilin 13 tanesi, İl Özel İdaresi’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tahsisli. Son kalan 8 tane yerimiz ile ilgili 2 gün önce Ankara’da ihale gerçekleşti. İl Özel İdaresi olarak da biz buralara talip olduk. Çünkü başka bir vakfın gelmesini istiyoruz. 8 yerin ihalesine girip kazandık. 8 tane yer 10 yıllığına kiralandı. 10 yıllık kira için oraya bir teminat yatırmamız gerekiyor. Bugün alacağımız karar da 8 yerin 10 yıllık kiralanması için teminat mektubunun idaremiz adına alınmasıdır” ifadelerini kullandı.


“21 YER DE İL ÖZEL İDARESİ’NE TAHSİSLİ OLACAK”
Gegeoğlu, kararın kabul edilmesi halinde toplam 21 yerin İl Özel İdaresi’ne tahsisli hale geleceğini söyleyerek; “Yeni sezonda da oraları ne yapacağımıza dair karar veririz. Şahsa mı kiralanacak? Yoksa belediyeler ya da köylere hizmet götürme birlikleriyle mi konuşulacak? Bununla ilgili tasarrufa ilerleyen zamanda karar vereceğiz” dedi.


“PARAYI SEN ALACAKSIN, HİZMETİ BEN VERECEĞİM”
Gegeoğlu’nun konuşmasının ardından konuyla ilgili söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç ise sahillerin İl Özel İdaresi tarafından kiralanırken hizmetlerinin belediyeler tarafından karşılanmak zorunda kalınmasına tepki göstererek; “Burası zaten 2 tane ilçeyi ilgilendiyor; Enez ve Keşan. Bizim yaramız var. Parayı sen alacaksın, hizmeti ben vereceğim. Çöpünü ben alacağım, duş kabinini ben yapacağım, suyunu ben vereceğim, ilaçlamasını ben yapacağım ama parayı sen toplayacaksın. Bu ne kadar adaletli? Biz buna karşıyız. Ondan sonra da belediyelerden hizmet bekliyoruz” sözlerine yer verdi.


“BELEDİYELER BİR BAŞKASINA DEVRETMEMELİ”
Kılıç’ın konuşmasının ardından konuyla ilgili söz alan CHP Keşan İl Genel Meclisi Üyesi Aladdin Öztürk ise sahillerin belediyeler ile köylere hizmet götürme birliklerine paylaştırıldıklarını belirterek; “Fakat belediyeler buraları ihaleye çıkarıyorlar. Örneğin; Keşan’da oldu. Biz bunu belediyelere veriyorsak, belediyeler bunları bir başkasına devretmemeli. Kendileri işletmeli” dedi.
“HEM ÜCRETSİZ, HEM ÜCRETLİ PLAJLAR OLMALI”
Öztürk’ün konuşmasının ardından konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Gegeoğlu da belediyelerin, sahillerin bir kısmını ücretsiz halk plajı olarak işletmesi gerektiğini söylerken; “Vatandaşa hizmet vermeli ama bir kısmı da ücretli ve insanların hizmet alabilecekleri plajlar olmalı. Vatandaşa el birliğiyle ücretsiz hizmet sağlanmalı. Ama birkaç tane de insanların hizmet satın alabileceği yerler de olmalı” diye konuştu. Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Gegeoğlu, konuyu meclis oylamasına sundu. Meclis üyeleri, kararı oy birliğiyle kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.