Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisten 2 dilekçeye sevk onayı

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından meclise gönderilen 2 dilekçe görüşülerek oy birliğiyle komisyonlara sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclisten 2 dilekçeye sevk onayı

Edirne İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı 3’üncü toplantısı bugün gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in yönetiminde düzenlenen toplantıda, Edirne Valisi Yunus Sezer’in meclise gönderdiği 2 talep dilekçesi görüşülerek karara bağlandı.

Vali Sezer tarafından gönderilen dilekçelerde İl Özel İdaresi’nde tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak tekniker kadrosu için maaşı ile 2024 yılı makine ve ekipman kiralama ücretlerinin belirlenmesi konuları görüşüldü.

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

Meclise gönderilen ilk talep dilekçesinde sözleşmeli personel konusu görüşüldü. Vali Sezer’in meclise gönderdiği talep dilekçesinde; “İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli statüde, tekniker kadrosunda bir personel görev yapmaktadır. 2024 yılı içerisinde de İdaremizde tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılmaya devam edilmesi düşünüldüğünden, meri mevzuat gereği ücretinin belirlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle Maliye Bakanlığı’nca yapılan ücret skalaları ve ek ödeme oranları da göz önünde bulundurularak; tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak tekniker kadrosu için net maaşının belirlenmesi hususunda karar alınmasını rica ederim” ifadelerine yer verildi. Meclis, talep dilekçesini Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle sevk etti.

MAKİNE VE EKİPMAN KİRA ÜCRETLERİ BELİRLENECEK

Meclise gönderilen 2’nci talep dilekçesinde ise 2024 yılı makine kiralama ücretleri görüşüldü. Vali Sezer’in meclise gönderdiği dilekçede; “Edirne İl özel İdaresi makine parkında bulunan, makine ve ekipmanların yatırım-proje uygulamalarından sonra boş zamanlarını değerlendirmesi için dengeli bir ücret sistemi dahilinde kira ile çalıştırılmaları uygun görülmektedir. 2023 kira bedel tablosu yazımız ekinde sunulmuş olup, 2024 yılında uygulanacak makine ve ekipman kira ücretlerine, yıllık fiyat artışının ne kadar olacağının tespit edilmesi için 5302 sayılı kanunun 10’uncu maddesi o bendi gereğince İl Genel Meclisi’nde görüşülüp, karar alınması hususunda gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi. Meclis, talep dilekçesini oy birliğiyle Köylere Yönelik Hizmetler ve ORKÖY Komisyonu’na sevk etti. Talep dilekçelerinin komisyonlara sevkinin ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.