Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecliste “etik” tartışması

AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, dün düzenlenen toplantıda Mütevelli Heyeti Üyeliği’ne İpsala’dan bir CHP yöneticinin seçilmesinin etik olmadığını savundu. Akbulut’a cevap veren CHP’li Çiğdem Gegeoğlu ise AK Parti Grubunun önerisinde de parti yöneticisi olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 16:23
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Mecliste “etik” tartışması

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı ikinci toplantısı bugün gerçekleştirildi. Yoklama ve bir önceki toplantının tutanak özetlerinin okunması ile başlayan toplantıda, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, tutanak özetlerine itiraz etti.

Akbulut, dün gerçekleştirilen toplantıda CHP grubunun önerisi ile İpsala Mütevelli Heyetine seçilen bir ismin, CHP İpsala İlçe Örgütü’nde görev yapmaya devam ettiğini söyledi. Aktif siyasette olan bir ismin Mütevelli Heyeti’nde yer almasının etik olmadığını savunan Akbulut, seçimin yanlış olduğunu söyledi.

“TAKDİR KAMUOYUNUNDUR”

Akbulut’un sözlerine cevap veren Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, seçimde yasal olarak bir sıkıntının bulunmadığını açıklarken; “Hayırsever vatandaş seçiyoruz. Hayırsever vatandaşlar her alanda görev alabilir, topluma hizmet edebilirler. Etik olmadığını iddia ettiniz. Bu durum toplumun ve meclisin takdirindedir. Keşke bunu dün söyleseydiniz. Çünkü dün gündemde olay bitti. Takdir kamuoyunundur” ifadelerini kullandı.

“YASAL OLMAYAN BİR DURUM OLSAYDI MECLİSE SUNMAZDIM”

Akbulut, dünkü toplantıda konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söyledi. Akbulut’a bir cevap da CHP İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Can verdi. 2023 yılında Mütevelli Heyeti’nde bulunan bir ismin, CHP Keşan İlçe Yöneticisi olduğunu söyleyen Can, AK Parti Grubundan konuyla ilgili herhangi bir itirazın olmadığını hatırlattı. Meclis Başkanı Geçmiş de konuyla ilgili bir yasa dışı durum bulunmadığını, yasal olmayan bir durumun olması halinde eleştirilen ismi dün düzenlenen toplantıda meclis oyuna sunmayacağını belirtti.

AK PARTİ YÖNETİM KURULU ÜYESİNİN DE ÖNERİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Akbulut, eleştirilere cevap verirken; aktif siyasette olan bir kişinin, Mütevelli Heyeti’nde taraf olup olamayacağının bilinemez olduğunu söyledi. Geçmiş de seçilen ismin taraf olamayacağını ifade etti. Toplantıda söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu ise dün gerçekleştirilen seçimde AK Parti Grubu tarafından Edirne Merkez Mütevelli Heyeti’ne önerilen Ömer Bahar’ın da AK Parti Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğuna dikkat çekti. CHP Grubu, Akbulut’un etik olmadığını iddia ettiği Mütevelli Heyeti’ne siyasette aktif üye seçilmesi konusunda kendisinin de aynı öneride bulunmasını eleştirdi.

TUTANAK ÖZETLERİ KABUL EDİLDİ

Tartışmanın uzaması üzerine söz alan Meclis Başkanı Geçmiş, Akbulut eleştirilerinin sonuçsuz kaldığını belirterek, tutanak özetlerini meclisin onayına sundu. Meclis üyeleri, tutanak özetlerini kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.