Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis’ten TIR otoparkı tahsisine onay

Edirne İl Genel Meclisi, Kapıkule Gümrük Kapısı TIR Otopark Alanı’nın İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edilmesini oybirliğiyle kabul etti. Meclis, otopark ücretlerinin belirlenmesi için İl Encümeni’ne yetki verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:36
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclis’ten TIR otoparkı tahsisine onay

Edirne’nin merkez ilçeye bağlı Kemalköy sınırları içinde bulunan 43 bin 478,76 m2 yüzölçümlü alanda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından tesis edilen Kapıkule Gümrük Kapısı TIR Otopark Alanı, İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edildi.

İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Edirne Valisi Yunus Sezer’in bütçe içi işletme kurulması konulu talep dilekçesi görüşülerek karara bağlandı.

“YILLARCA BAKANLIĞA TAHSİSLİYDİ”

Dilekçe ile ilgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 2019 yılına kadar mülkiyeti hazineye ait ve çöplük olan alanın, otopark olarak düzenlenmesindeki katkının İl Özel İdaresi yapıldığını belirterek; “Fakat yıllarca burası Milli Emlak tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na tahsisli olduğundan İl Genel Meclisi’ndeki üyelerimizin talepleri ısrarla devam etmişti” ifadelerini kullandı.

“OTOPARK’IN İL ÖZEL İDARESİ’NE VERİLMESİNİ TALEP ETMİŞTİK”

Geçmiş, Pazarkule Sınır Kapısı’nın kurulması için İl Genel Meclisi’nin kararıyla 15 dönümlük arazinin de tahsis edildiğini de hatırlatarak; “Karşılığında da takas talebinden bulunmuştuk. Kapıkule’deki otoparkın da İl Özel İdaresi’ne verilerek işletmesinin İl Özel İdaresi tarafından yapılması ile ilgili talep ve isteklerimizi belirtmiştik” dedi.

“İL ÖZEL İDARESİ’NE YENİ BİR GELİR KAPISI AÇILMIŞ OLACAK”

Konuyla ilgili 2019 yılından günümüze kadar herhangi bir gelişmenin olmadığına dikkat çeken Geçmiş; “Sayın Valimiz ile bunları paylaşmıştık. Sayın Valimiz Yunus Sezer’in bireysel girişimleriyle bu işlemler hızlandırıldı ve bizim önümüze geldi. Artık Kapıkule’deki otopark, İl Özel İdaresi’nin işletmesine tahsis edildi. Bundan sonra İl Özel İdaresi’ne yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Uzayan TIR kuyruklarının da bir nebze azalmasına neden olacak” sözlerine yer verdi.

MECLİS OYBİRLİĞİYLE KABUL ETTİ

Geçmiş, konuşmasının ardından İl Özel İdaresi tarafından bütçe içi işletme kurulmasını Meclis’in oyuna sundu. Meclis üyeleri, kararı oybirliğiyle kabul etti.  Geçmiş, otopark ücretlerinin belirlenmesi için de İl Encümeni’ne yetki verilmesini Meclis’in oyuna sundu. Meclis üyeleri, oybirliğiyle İl Encümeni’ne yetki verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.