Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MECLİS’TEN 100’ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Edirne İl Genel Meclisi, Kasım ayının ilk toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 15:40
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
MECLİS’TEN 100’ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Edirne İl Genel Meclisi, Kasım ayı birinci toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladı. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in kutlama konuşması ile başlayan toplantıda; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Şenol Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Nedret Akbulut ve İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tuncay Taşkın da toplantıda söz alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladılar.

“VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR”

Meclis Başkanı Geçmiş, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümünün tüm ülkede ve Edirne’de büyük bir coşkuyla kutlandığını belirterek; “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir” ifadelerini kullandı.

“BİREYİ YURTTAŞ KONUMUNA YÜKSELTMİŞTİR”

Cumhuriyet rejiminin, devlet yönetimini kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmadığını söyleyen Geçmiş; “Cumhuriyet rejimi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır” dedi.

“CUMHURİYETLE ULUSLARARASI ALANDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLDU”

Geçmiş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası alanda önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek; “Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı her zaman duyarlı olmaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm meclis üyelerimizin, Cumhuriyetinin 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlar; bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, milli mücadeleye emek veren devlet adamlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacak. Nice Cumhuriyet yüzyıllarına ulaşmak dileğimizle tüm meclis üyelerime saygılar sunarım” sözlerine yer verdi.

CHP, AK PARTİ VE İYİ PARTİ DE KUTLADI

Geçmiş’in konuşmasının ardından CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri ile İYİ Partili meclis üyesi de konuyla ilgili söz alarak Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutladılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.