Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis’teki seçimde 4 partiden 1 kişi için ittifak

İl Genel Meclisi toplantısında 9 ilçenin Mütevelli Heyeti üyeleri seçildi. CHP ve AK Parti gruplarının önerdiği isimler arasında yapılan seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin desteklediği isimler seçilirken; bir kişiye ise CHP ve AK Parti grupları ile İYİ Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tamamı oy verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 16:04
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Meclis’teki seçimde 4 partiden 1 kişi için ittifak

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı birinci toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda, Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun Mütevelli Heyeti Üye Seçimi hakkındaki rapor görüşülürken; heyete üye seçimleri belirlendi.

Komisyon Başkanı Halil Akdağ tarafından Meclis’e sunulan raporda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne 2024 yılı faaliyet dönemi için toplam 9 ilçedeki hayırsever vatandaşlardan 2 üye seçimi yapılması gerektiği belirtildi. Akdağ, heyet üyeliğine seçilecek hayırsever vatandaşlar bir yıl süreyle görev yapacağını ifade etti.

HEYET ÜYELİĞİNE ADAYLAR ÖNERİLDİ

Akdağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkın Partisi (AK Parti) gruplarının Mütevelli Heyeti’ne Edirne merkez ilçeden Pervin Çavuntçu, Nurcan Pektaş, Ömer Bahar ve Rasim Özgün’ün; Keşan’dan Muammer Gizlen, Barbaros Erim, Mehmet Cınay ve Harun Reşit Bölük’ün; Uzunköprü’den Metin Evrensel, Nurhan Yiğit, Yakup Selvi ve Müşfik Ersin’in; Lalapaşa’dan Çetin Kuruoğlu, Muammer Tufan, Seyfet Örskaya ve Erkan Kınalı’nın; Havsa’dan Adem Yenici, Mehmet Vurmaz, Selman Hastürk ve Mehmet Demircan’ın; Meriç’ten Ali Tuna, Kibariye Kalkıncı, İrfan Öçal ve Mehmet Yıldırım’ın; İpsala’dan Ali Tetik, Hüseyin Bülbül, Mehmet Kerman ve Mehmet İskender’in; Enez’den Berna Özay İşçan, Hakkı Can, Hasan Çörek ve Nedim Uzun’u; Süloğlu’ndan ise Sezai Mutu, Mehmet Kara ve Rececp Gege’yi önerdiğini açıkladı. Grup önerilerinde Süloğlu’ndan Mehmet Kara’nın hem CHP, hem de AK Parti grupları tarafından önerilmesi dikkat çekti.

EDİRNE MERKEZDEN ÇAVUNTÇU İLE PEKTAŞ SEÇİLDİ

Akdağ’ın sunumunun ardından CHP ve AK Parti grupları ile İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) meclis üyeleri, açık oylama ile Mütevelli Üyelerinin seçimini gerçekleştirdiler. Seçimlerin sonucunda Mütevelli Heyeti’ne Edirne merkez ilçeden 16 oy alan Pervin Çavuntçu ve Nurcan Pektaş seçilirken; Ömer Bahar ve Rasim Özgün 11 oy aldılar.

CHP-İYİ PARTİ’NİN ADAYLARI KAZANDI

Keşan seçimlerinde Muammer Gizlen ve Barbaros Erim 16 oy alarak heyet üyeliğine seçilirken, Mehmet Cınay ve Harun Reşit Bölük ise 11 oy aldı. Uzunköprü seçimlerinde de Metin Evrensel ve Nurhan Yiğit 16 oy alarak heyet üyeliğine seçilirken; Yakup Selvi ve Müşfik Ersin ise 11 oy aldı.

MHP’Lİ ERBAY, CHP-İYİ PARTİ ADAYINA OY VERDİ

Lalapaşa seçiminde ise MHP’li meclis üyesi Hüseyin Erbay, CHP grubu ile İYİ Parti üyesi Tuncay Taşkın’ın desteklediği Çetin Kuruoğlu lehine oy kullandı. Kuruoğlu, seçimde 17 oy alırken; Muammer Tufan da 16 oy alarak heyet üyeliğine seçildiler. Seçimde Seyfet Örskaya ve Erkan Kınalı ise 11 oy alabildiler.

HAVSA VE MERİÇ’İ DE CHP-İYİ PARTİ SEÇTİ

Havsa seçiminde Adem Yenici ve Mehmet Vurmaz, 16 oy ile heyet üyeliğine seçilirken; Selman Astürk ve Mehmet Demircan 11 oy alabildi. Meriç seçiminde de Ali Tuna ve Kibariye Kalkıncı, 16 oy alarak heyet üyeliğine seçilirken; İrfan Öçal ve Mehmet Yıldırım 11 oy aldı.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMİ KAYBETTİ

İpsala seçinde ise heyet üyeliği adayları arasında İpsala eski Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın yer alması dikkat çekti. Seçimde Ali Tetik ve Hüseyin Bülbül, 16 oy ile heyet üyeliğine seçilirken; Mehmet Kerman ve Mehmet İskender, 11 oy alabildi. İpsala eski Belediye Başkanı Mehmet Kerman, seçim sonucunda heyet üyeliğine seçilemedi.

MEHMET KARA TÜM ÜYELERİN OYUNU ALDI

Süloğlu seçiminde ise CHP ile AK Parti gruplarının önerdiği isimler arasında her 2 liste de Mehmet Kara yer aldı. Seçimde, CHP ve AK Parti gruplari ile İYİ Parti ve MHP’li meclis üyelerinin tamamı Mehmet Kara’ya oy verirken; Kara, 27 meclis üyesinin oyu ile heyet üyeliğine seçildi. Seçimde Sezai Mutu’ya da MHP’li meclis üyesi Hüseyin Erbay da oy verirken; Mutu da heyet üyeliğine 17 oyla seçildi. Adaylardan Recep Gege ise 11 oy alabildi.

ENEZ SEÇİMİ İLE TOPLANTI SONA ERDİ

Toplantıda son seçim ise Enez için yapıldı. Seçimin sonucunda 16 oy alan Berna Özay İşçan ve Hakkı Can, heyet üyeliğine seçilirken; Hasan Çörek ve Nedim Uzun da 11 oy alabildi. Seçimlerin ardından toplantı sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.