Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lalapaşa’daki ocağa yeni kırma-eleme tesisi projesi

Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Hacıdanişment köylerindeki işletilen maden sahasında, mevcut kırma-eleme ünitesine ilave 1 adet kırma-eleme tesisinin planlandığı proje için ÇED süreci başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 14:37
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Lalapaşa’daki ocağa yeni kırma-eleme tesisi projesi

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Hacıdanişment köylerinde Cantaş İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan kırma-eleme tesisi kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin Edirne Valiliği’ne sunulan tanıtım dosyasının incelediği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklanırken; proje tanıtım dosyasına da yer verildi.

1 TESİSE İLAVE OLACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; Vaysal ve Hacıdanişment köyleri sınırındaki hali hazırda işletilen maden sahasında, mevcut kırma-eleme ünitesine ilave 1 adet kırma-eleme tesisinin kurularak kapasite artışının yapılması planlanıyor.

YILLIK KAPASİTE 390 BİN TONA ÇIKACAK

Planlanan kapasite artışı kapsamında sahadaki mevcut durumda işletilen kırma-eleme tesisine ilave 1 adet kurulacak kırma-eleme tesisinin kapasitesi yıllık 147 bin ton olacak. Tesisin kurulması halinde 2 tesisin toplam üretim miktarı yıllık 390 bin tona çıkacak.  Planlanan ilave Kırma-Eleme Tesis alanı, ruhsat saha içerisinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 19.10.2012 tarih ve 10-6403 sayılı yazısı ile ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilen 31,41 hektarlık alan sınırları içerisinde 7 bin 195 m2’lik alanda kurulacak.

TARIM VE ORMAN ALANLARI OLARAK BELİRTİLEN ALANLARDA

Ruhsat alanı, Hacıdanişment köyü idari sınırları içerisinde 1/25.000 ölçekli E17-b1 paftasında yer aldığı açıklanan projenin tanıtım dosyasında, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında ise proje alanının Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı E17 paftasında tarım ve orman alanları olarak belirtilen alanlarda yer aldığı ifade edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.