Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütük’ten Hayvan Katliamlarına Tepki; “Yaptıkları Suç”

Edirne’de sokak hayvanları kanunda yapılan değişikliğe karşı oturma eylemi 15’inci gününde. İmza kampanyası da başlatılan eylemde konuşan 22 Dosteli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük, yasanın yürütme yönetmeliğinin yayımlanmamasına rağmen bazı illerde toplu hayvan katliamı yaşandığını belirterek; “Yaptıkları suç” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2024 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2024 18:50
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kütük’ten Hayvan Katliamlarına Tepki; “Yaptıkları Suç”

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna karşı düzenlediği oturma eylemi, 15’inci gününde devam ediyor.

Kentteki bazı meslek odaları, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemin 15’inci gününde, yaşam hakkı savunucuları Saraçlar Caddesi’nde oturmaya devam ediyor. Eylemde ayrıca vatandaşlar da kanuna karşı başlatılan imza kampanyasına davet ediliyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasına, bazı vatandaşların köpekleriyle birlikte gelmesi de dikkat çekiyor.

“EYLEMLER DEVAM EDECEK”

Oturma eylemi ve imza kampanyası ile ilgili Batı Ekspres’e konuşan 22 Dosteli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Esvet Kütük, eylemlerin devam edeceğini belirterek; “Çünkü biliyoruz ki AKP, halk hareketi karşısında her zaman çaresiz kalmıştır. Bunun en güzel örneği, Gezi direnişindeki Gezi Parkı’dır. Halk, yapmak istedikleri kışlaya halk hareketiyle müsaade etmemiştir. Halk olarak artık birçok şeyin farkına vardık. Ne zaman köşeye birileri sıkışsa, yolsuzluk, adaletsizlik, liyakatsizlik ve devlet örgütünün toplumdaki sorunlara müdahalesinin yetersiz olmasından kaynaklı olarak her zaman bir grubu hedef haline getirerek, toplum mühendisliği yaparak yönünü değiştiriyor. Ama bu seferki adımı, tamamen masum olan sokak hayvanlarını hedef göstererek bunu yapmak istemeleriydi” ifadelerini kullandı.

“4 İLDE TOPLU HAYVAN KATLİAMI VAR”

Kütük, kabul edilen yasanın henüz yürütme yönetmeliğinin yayımlanmadığına dikkat çekerek; “Şu anda 4 tane ilde toplu hayvan katliamı var. Yaptıkları suç. Çünkü henüz yürütme yönetmeliği yayımlanmadı, kurumlara bildirilmedi. Oradaki hayvanlar ölürken; bu ilaçların envanterlerinde olup olmadığı tespit edilmedi. Bu sebepten dolayı barınaklarda 6 kişi gözaltına alındı. Bu süreç sıkıntılı ama biliyoruz ki her iyi olan şey, zorlukla geçen bir yoldan amacına ulaşır. Biz sadece sokak hayvanları için sokakta değiliz. Çünkü biliyoruz ki kadına şiddet, çocuklara tecavüz durmuyor. Ne yazık ki bunların failleri her zaman beraat ettiriliyor. Özgür bir adalet sisteminden bahsetmemiz mümkün değil. Her anlamda siyasetin müdahalesi var. O yüzden sokakta olmamızın sebebi sadece sokak hayvanları değil; toplumda dışlanmış, mağdur edilmiş her kesimi kapsayıcı bir eyleme dönüştürmek istiyoruz” dedi.

“İKTİDARDA İŞE YARAMAZSA MUHALEFETTE YARAR”

Eylemde devam eden imza kampanyası ile ilgili de bilgi veren Kütük; “İmza kampanyası iyi geçiyor. Özellikle günde 400-500, bazen 700-800 imzaya çıkan rakamlarla devam ediyoruz. Biz bu imzaları her ay toplayıp, ay sonunda Valilik aracılığıyla TBMM’ye göndereceğiz. Umarız göndermemiz bir işe yarar ama halka her zaman kulağını kapatmış bir yönetimle karşı karşıyayız. Çünkü kendi yarattığı oligark sınıf dışında herhangi bir vatandaşın toplu beyanlarını umursamıyorlar. Genelde işin ticari kısmı ya da parasal boyutuyla ilgileniyorlar. ‘Ona para kazandırırsam ben de yoluma devam ederim’ mantığıyla hareket ediyorlar. O yüzden bu imzalar belki iktidar cephesinde işe yaramaz ama muhalefet cephesinde işe yararsa, CHP’nin söz verdiği ama hâlâ sözünde durmadığı Anayasa Mahkemesi’ne belki yönlendirebiliriz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.