Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURAKLIK, AYÇİÇEĞİNDE ÜLKE ÜRETİMİNİ DÜŞÜRDÜ

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ayçiçeği hasadı ve verimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kırbiç “Bu yıl ülkemizde yaşanan kuraklıkla neticesinde ayçiçeğinde ülke üretiminde düşüş yaşandı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 15:19
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KURAKLIK, AYÇİÇEĞİNDE ÜLKE ÜRETİMİNİ DÜŞÜRDÜ

Ayçiçeği üreticisi bu yıl yaşanan kuraklık dolayısıyla beklenen verime ulaşamadı. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, ayçiçeği üretimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl ayçiçeği üreticilerinin fiyatlardan dolayı Türkiye’nin bazı bölgelerinde üretimden vazgeçmesi ve bu yıl da kuraklık yaşanmasıyla beraber ülke üretiminin çok düşük seviyelerde kaldığını belirten Kırbiç; “Hasat yaklaşık yüzde 90-95 seviyelerine yaklaştı. Edirne bölgesinde, geç ekim olan yerlerde bir miktar hasat kaldı, o da yaklaşık birkaç güne kadar tamamlanacaktır. Bu yıl ülkemizde yaşanan kuraklık neticesiyle ülke üretiminde bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl ülke üretiminde rekor bir üretim oluşmuştu. Fiyatlardan dolayı üreticinin gelirinde biraz düşüş yaşandığı için ekim alanlarında daralma oldu. Hem onun etkisi hem de kuraklıktan dolayı ülke üretiminde bu yıl ciddi bir düşüş yaşandı. Trakya bölgesine geldiğimizde kuraklıktan sert etkilenen bölgeler var. Edirne bölgesi de bunlardan etkilenen bölgelerden. Ancak Tekirdağ’ın birkaç ilçesi özellikle bu kuraklıktan daha fazla etkilendi. Tarlada kalan ürünler dahi oldu. Yağ oranlarında da sıcaktan kaynaklı düşüşler oldu. İnşallah önümüzdeki yıllarda böyle kurak yıllar yaşamayız. Kuraklık ekim dönemi gelmesine rağmen hala devam etmekte. Edirne bölgesinde hala yağış yok. İnşallah önümüzdeki günlerde bir yağış alırsak üreticimiz sağlıklı bir ekim yapabilir” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.