Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORE’DE BİR EDİRNELİ

Edirneli Erhan Koruyucu son iki aydır Güney Kore’de. Kore savaşında ölen Türk askerlerinin anıt mezarını ziyaretini paylaşınca kayıp bir askerin adı soruldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
KORE’DE BİR EDİRNELİ

Erhan Koruyucu 59 yaşında bir Edirneli. Kızının Güney Kore’de yaşıyor olması nedeniyle sık sık bu ülkeye seyahat ediyor.

İSİMSİZ TÜRK MEZARLARI

Koruyucu son iki ayını Güney Kore’de geçirdi. Ülkenin tarihi ve turistik yerlerini gezen Koruyucu’nun yolu savaş müzesi ve Kore savaşı sırasında hayatını kaybeden Türk askerleriyle ilgili anıt mezarlara yolu düştü.

Koruyucu burada çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşınca ilginç bir gelişmeyle karşılaştı.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden bir arkadaşı, Kore savaşına gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan yakanının isminin anıt mezarda olup olmadığını sordu. Ancak anıt mezarda isim yoktu. Sadece Kore savaşında hayatını kaybetmiş Türk askerlerinin burada yaptığı belirtiliyordu.

TURKEY DEĞİL TÜRKİYE

Koruyucu, 1953 yılında başlayıp 1953 yılında imzalanan Kore Anlaşmasıyla sona eren savaşı konu alan savaş müzesi ve diğer anıtları da gezdi.

Burada Türk bayrağı ve Türkiye’nin adının hep ön sıralarda olduğunu gören Erhan Koruyucu, Türkiye’nin adının bazı yerlerde “Turkey” olarak yazıldığını görünce yazıların “Türkiye” olarak değiştirilmesi konusunda resmi kurumlara e-postayla başvurduğunu da belirtiyor.

MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.