Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Konut satışında bahara kadar hareketlilik yok”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2023 ve 2024 yılı konut satışları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çeker, “2023 yılında konut satışları çok durgun geçti fakat 2024 yılında da durumun değişmeyeceğini tahmin ediyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:46
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Konut satışında bahara kadar hareketlilik yok”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, konut satışları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çeker, konut satışlarının düşmesinin nedenlerini sıraladı. Çeker konut satışlarının düşmesinin nedenlerini artan faizlere bağladı.

“KIŞ ORTAMINDA KONUT SATIŞLARI AYNI SEVİYEDE GEÇEBİLİR”

Konut satışlarının durgun olduğuna değinen Çeker, “2023 yılında konut satışları çok durgun geçti. Fakat 2024 yılında da durumun değişmeyeceğini tahmin ediyorum. Kış ortamında bahara kadar konut satışları aynı seviyede geçebilir. Sıkıntılar oldukça büyük seviyede. Banka ve mevduat faizleri çok yüksek. Bütün yatırımcılar paralarını mevduatlara yatırıyorlar. Kredi faizleri de 3’ün üzerinde. İnsanlarımızın alım gücü de bayağı düşmüş vaziyette. Bahara kadar bir hareketlenme beklenmiyor. Bahardan sonra da hareketlenmenin olabilmesi için mevduat faizlerinin aşağıya çekilmesi gerekiyor. Kredi faizlerinin düşürülmesi gerekiyor. Yani bir ortam yaratılması lazım ki bir hareketlenme olsun” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.