Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç; “Maalesef Saros’un Durumu Budur”

Edirne İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu raporunda Keşan’daki hotel ve motellerdeki toplam yatak kapasitesinin 2 bin 604 olduğu ortaya çıktı. CHP İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, raporda Saros Körfezi’ne önem verilmediğinin ortaya çıktığını savunurken; “Maalesef Saros'un durumu budur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 16:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kılıç; “Maalesef Saros’un Durumu Budur”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Haziran ayı ilk toplantısında Turizm Komisyonu’nun Keşan ilçesi sınırları içinde kalan hotel ve motellerin yatak kapasiteleri ve yapılan hazırlıkları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Salih Akar tarafından sunulan raporda, komisyonun konuyla ilgili gerçekleştirdiği araştırma ve incelemeler açıklandı. Akar, Keşan’da toplam 10 adet hotel ve 1 özel tesiste toplam bin 322 oda ve 3 bin 536 adet yatağın bulunduğunu açıklarken; motel sayısının ise toplam 28 olduğunu ve toplam oda sayılarının 895, toplam yatak sayılarının da bin 790 olduğunu belirtti.

“KAMUYA AÇIK BİR ALAN DEĞİL”

Akar’ın sunumunun ardından toplantıda söz alan CHP Grup Sözcüsü Mustafa Üstün, raporda yer verilen Gökçetepe Tabiat Parkı’ndaki bir hotelin, bir vakfa ait olduğunu söyledi. Üstün’ün uyarısı üzerine konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, 900 odası ve 2 bin 722 yatağı bulunduğu belirtilen hotelin, komisyon raporunda özel tesis alanı olarak geçtiğine dikkat çekerek; “Ama orası kamuya açık, insanların rezervasyon yaptırıp konakladıkları bir alan değil. Konaklamadan anladığımız; insanların rezervasyon yaptırarak tatil imkânı sağladığı yerdir” ifadelerini kullandı.

“SAROS’A YETERİNCE ÖNEM VERİLMEDİĞİNİ ANLAMAK MÜMKÜN”

Gegeoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıda söz alan CHP İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, Keşan ilçesinin Saros Körfezi’nin 30 kilometrelik sahiline sahip olduğuna dikkat çekerek; “Rapora baktığımda 5 bin kişilik yatak kapasitemiz var. Edirne ili için ne diyoruz? Turizm ve tarım kenti. Saros, Türkiye'nin en değerli körfezlerinden, hatta dünyanın en değerli körfezlerinden bir tanesidir. Fakat bu anlamda Saros'un ne kadar hazırlıksız olduğunu, Saros'a yeterince önem verilmediğini, bu yatak kapasitelerinden anlamak mümkün. Oysa Kurban Bayramı geliyor. Hep beraber yaşayacağız. Abartmadan söylüyorum; 1 milyona yakın insan Saros'a hücum edecek. Bu hep böyle olmuştur. Yatak kapasitemiz yok. Fakat araç trafiği, İstanbul trafiğini aşan duruma geliyor. Burada yine Enez-Keşan karayolunun trafiği taşımadığı bir kez daha ortaya çıkacak” dedi.

“ORMAN İÇLERİNDEN KAMYONLAR DOLUSU ÇÖP ÇIKARACAKLAR”

Saros Körfezi bölgesindeki orman içlerinin insan istilasına uğrayacağını söyleyen Kılıç; “3-4 günlük tatilden sonra Keşan Belediye, Enez Belediyesi, oradaki sahil muhtarlıkları, orman içlerinden kamyonlar dolusu çöp çıkaracaklar. Maalesef Saros'un durumu budur” sözlerine yer verdi.

“YATAK KAPASİTESİ 2 BİN 600’E DÜŞÜYOR”

Kılıç’ın konuşmasının ardından meclise seslenen Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, rapordaki toplam yatak kapasitesinin 5 bin 326 gibi görünse de özel tesisteki 2 bin 722 yatak kapasitesinin çıkarıldığında Keşan’daki yatak kapasitesinin 2 bin 600’e düştüğüne dikkat çekti. Gegeoğlu, Saros Körfezi’ndeki turizm anlayışının ev pansiyonculuğu olarak devam ettiğini söylerken; “Ama ev pansiyonculuğu konusunda da ne kadar ileri gittik ve ne kadar sağlıklı bu işleri yürütüyoruz; o da ortada. Bu yıl gelen bir kısıtlamayla birlikte önümüzdeki süreci nasıl ilerleyeceğini göreceğiz. Ama binleri, onbinleri ağırladığımız bir bölgede 2 bin 600 yatak kapasitesi gerçekten çok azdır. Bu da belki de turizm anlamında dar bölge olarak ne kadar hazırlıksız ve bu işi karşılamada ne kadar geç kaldığımızın bir göstergesidir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.