Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç; “Enez-Keşan karayolu yatırım programında yok!”

CHP Edirne İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili ve Enez Üyesi Şenol Kılıç, yıllardır yapılacağı iddia edilen Enez-Keşan karayolu yapım işinin yeniden gündeme geldiğine dikkat çekerek; “Bakanlığın 2024 yılı yatırım programında yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 17:41
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kılıç; “Enez-Keşan karayolu yatırım programında yok!”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Şubat ayı 2’nci toplantısında, yıllardır yapılacağı iddia edilen ve geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Yunus Sezer ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından ihale sürecinin başladığına dair açıklama yapılan Enez-Keşan karayolu ile ilgili tartışma çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, toplantıda söz alarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024 yılı yatırım programında Enez-Keşan karayolunun yapımının bulunmadığını söyledi. Kılıç, 2013 yılından beri karayolun seçim dönemlerinde gündeme getirildiğine dikkat çekerek, karayolunun yapılması gerektiğini söyledi. Kılıç’ın sözlerine ise AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri tepki gösterdi.

“2024 YILI YATIRIM PROGRAMINDA YOK”

Kılıç, yatırımların süreçlerine dikkat çektiği konuşmasında; “Biz yatırım yaparken yatırım programına alıyoruz, ödeneğini ayırıyoruz, ihalesini yapıyoruz ve işlem başlıyor. Burada sorulması gereken şey, 2024 yılı yatırım programında maalesef Enez-Keşan karayolu yok. Bu durum da soru işaretlerini beraberinde getiren bir durum. Biz bunun yapılacağını ilimizin en yetkili ismi olan Sayın Valimizin ağzından duyduk. Bu kangren sorunun çözülmesi hepimizin ortak amacı. Diğer taraftan milletvekilimiz de söyledi. İnşallah geçmişteki gibi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmayız” ifadelerini kullandı.

“2013 YILINDAN BERİ GÜNDEME GETİRİLİYOR”

Dönemin Sağlık Bakanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun da konuyu defalarca gündeme getirdiğini belirten Kılıç; “Geçmişte Bakanımız Müezzinoğlu bu konuyla ilgili 2 defa açıklama yapmıştı. 2013 yılından bu yana bu yolla ilgili gerek milletvekillerimiz, gerek Sayın Bakanımız tarafından çeşitli açıklamalar yapıldı. Ben o dönemdeki Kaymakamımızla iddiaya girdim. Kaymakamımız, ‘İhalesi yapılacak’ dedi. Ben de yapılmayacağını söyledim ve iddiayı kazandım. Seçim dönemlerinde bu yolla ilgili kaç defa söz verilmiş. İnşallah bu dönem olur. Ama soru işareti var. Ayrıca bu yol duble olmuyor. Yol genişletilecek. Ona da razıyız. Ayrıca yolun tamamı değil, 25 kilometresinin yapılacağı söyleniyor” dedi.

AKBULUT TEPKİ GÖSTERDİ

Kılıç’ın sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut tepki gösterdi. Enez-Keşan karayolunun yapılacağını iddia eden Akbulut; “Yaparsa AK Parti yapar” dedi. Kılıç ise açıklamada, ‘İhale sürecine girilmiştir’ ifadesinin bulunduğuna dikkat çekerek; “Ulaşım Bakanlığı 2024 yılı yatırım programında yok” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.