Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEŞAN’DA TAŞ OCAĞI ZAFERİ

Keşan’ın Aşağı Zaferiye Mahallesi’nin sakinleri, taş ocağı projesine karşı açtıkları davayı kazandı. Danıştay, temyize giden davada mahallelileri haklı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 18:53
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KEŞAN’DA TAŞ OCAĞI ZAFERİ

Edirne’nin Keşan ilçesinde Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde BOTAŞ’ın planladığı taş ocağı için Edirne Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararına karşı mahallelilerin açtığı dava sonuçlandı.

BOTAŞ’ın planladığı projeye verilen karara karşı mahalleliler, Edirne İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 28 Nisan 2023 tarihinde mahkeme, mahalleliler lehine kararını açıkladı. Dava, Danıştay’da temyize taşınırken; karar yeniden mahalleli lehine sonuçlandı. Danıştay, mahalleliyi haklı bulurken; BOTAŞ ile Edirne Valiliği'nin temyiz talebini reddederek ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptalini onadı.

Danıştay kararının açıklanmasının ardından Keşan Kent Konseyi, Keşan Çevre Gönüllüleri Dayanışması ve mahalleliler bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Keşan Çevre Gönüllüleri Dayanışması sözcüsü Saliha Kafalı tarafından yapılan açıklamada, ‘Mahallemize taş ocakları istemiyoruz’ sloganıyla taş ocağı projesine karşı başlatılan mücadeleye katılan herkese teşekkür edildi.

“HAKLIYDIK VE KAZANDIK”

Kafalı, BOTAŞ’a karşı 20 Aralık 2020 tarihinden bugüne mücadele sürdürdüklerini söyleyerek; “BOTAŞ'a karşı sürdürülen haklı davamızın bugün zafer günü. Tüm engellemelere ve yanlış yönlendirmelere rağmen, halkın ve haklının gücü kazandı. Bilirkişi heyetinin raporu sonucu 26 Nisan 2023 tarihinde davacılarımızla birlikte katıldığımız duruşmadan sonra 28 Nisan 2023 tarihinde bizim lehimize karar çıktı. Zaten adalete güvenimiz tamdı. Haklıydık ve kazandık. 28 Nisan 2023 tarihindeki mahkeme kararından sonra, BOTAŞ davayı Danıştay'a temyize taşıdı. Sonuç olarak durum BOTAŞ için yine hüsran, yine hüsran. Bizi haksız çıkarmak için söyledikleri yalanlar mahkeme heyeti tarafından kabul görmedi. Bu durum, bizlere ülkemizde hala vicdanının sesini dinleyen yargıçlar var dedirtti” ifadelerini kullandı.

“TÜM KEŞAN’A ARMAĞAN EDİYORUZ”

Başarılarını tüm Keşan’a armağan ettiklerini belirten Kafalı; “Bizler daha önce de dediğimiz gibi, ‘Yapamaz’ diyenlere inat çok yorulmuş olsak da başardık. Bu başarıyı Keşan halkı ile kazandık. Tüm Keşan'a armağan ediyoruz. Süreç boyunca maddi ve manevi olarak yanımızda olan destekçilerimize, Avukatımız Bülent Kaçar'a, tüm Keşan halkına, basınımıza, tüm oda, dernek, siyasi parti ve STK'lara çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.