Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“KAYGI HİSSETMEKTEN KORKMAYIN”

Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç, YKS’ye girecek öğrencilerin yoğun kaygı ve heyecan duymalarıyla ilgili www.batiekspres.com’a konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“KAYGI HİSSETMEKTEN KORKMAYIN”

Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç, YKS’ye saatler kaldı yoğun kaygı ve heyecan duygusunu hissetmenin oldukça normal olduğunu söyledi

Sevinç,  sınavların insanların geleceğini, yaşamını ve seçimleriyle ilgili olarak çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu duyulan gerginlik kaçınılmaz. Bunları bilerek sınava hazır olmakta fayda vardır.

Kaygıyı bir miktar hissetmek mutlaka gerekiyor. Çünkü bu sınav zaten heyecanlanılması ve kaygı duyulması gereken bir durum. Burada dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar var:

- Çok kaygılandığınız zaman kaygınıza odaklanmayın. Odaklandığınızda kaygınız daha da artabilir ve kontrol etmekte güçlük yaşayabilirsiniz.

- Sınavda kaygılandığınız zaman oturuşunuzu dikleştirin, burnunuzdan derin bir nefes alın, bu nefesi ağzınızdan verin. Birkaç kez bunu tekrarlayın ki bedeniniz sakinleşme moduna geçsin. Sonra önünüzdeki sınava tekrardan geri dönün.

- Kaygı hissetmekten korkmayın. Kaygının sizin performansınızı olumsuz etkilemesine ve sizi işgal etmesine izin vermeyin.

- Sınavdan bir gece önce uyku ve beslenme alışkanlıklarınızın mümkün olduğunca dışına çıkmayın. Uyumadan bir gece önce gevşeme egzersizi yapabilirsiniz.

Sınavdan sonra sizi güzel bir tatil bekliyor. Tüm öğrencilere sınavda başarılar dilerim” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.