Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’dan “Toplantılara katılmıyorlar” serzenişi

AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Karadağ, meclis üyelerinin oylarıyla Mütevelli Heyeti’ne seçilen hayırseverlerin, toplantılara katılmadığını belirterek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 16:53
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Karadağ’dan “Toplantılara katılmıyorlar” serzenişi

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Ocak ayı birinci toplantısında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclisi Üyesi Tamer Karadağ, İl Genel Meclisi Üyelerinin oyları ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ne seçilen hayırseverlerin, heyet toplantılarına katılmadığını söyledi.

Karadağ, Mütevelli Heyeti’ne üye seçiminden önce Meclis’te yaptığı konuşmada, hayırseverlerin ayda 2 kez düzenlenen toplantıların çoğunluğuna katılmadığını belirtirken; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’ndeki üyeler 14 kişiden oluşuyor. 7 tanesi devlet kurumlarından, diğerleri de bizim önerdiğimiz yardımseverlerden oluşuyor. Bu yardımseverlerin yüzde 90’ının toplantıya bile katılmayanlar olduğunu, toplantıya katılanlardan öğrendim. Edirne merkezden geçen dönemde seçilenler, belediye personelleri. Ayda 2 tane toplantı yapılıyor, bu toplantıların yüzde 80’ine bunlar katılmamışlar. Bu isimlerin neden seçtik? Oraya seçtiğimiz isimler, prosedürlerin yetmediği yerlerde destek olmalılar. Bu isimleri seçeceksek lütfen ideolojik davranmayalım” ifadelerini kullandı.

KARADAĞ İLE GEGEOĞLU ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

Karadağ, konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu’na da tepki gösterdi. Konuşması sırasında Gegeoğlu’nun Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’ten söz istemesi üzerine tepki gösteren Karadağ, konuşmasının kesildiğini söyledi. Gegeoğlu ise Karadağ’a cevap vererek, konuşmasına devam edebileceğini, amacının yalnızca söz almak olduğunu belirtti. İkili arasında tartışma yaşanması üzerine Karadağ konuşmasına devam etmedi.

“PROSEDÜR TOPLANTILARINA DÖNÜŞMEYE BAŞLADI”

Karadağ’ın ardından toplantıda konuşan Gegeoğlu, 8 yıl Mütevelli Heyeti’nde görev yaptığını belirterek; “Oradaki toplantıların formatı çok farklıydı. Toplantıları ilde Valiler, ilçelerde kaymakamlar yapardı. Toplantılarda isimler gündeme açılır ve heyette kim varsa bilgi verilirdi. Tek tek herkesin görüşü sorulurdu. Ama maalesef son yıllarda yapılan toplantılarda Sayın Valimiz nezaret etmiyor. Bir Vali Yardımcısı nezaretinde toplantı yapılıyor. Orada da kurum müdürlerinin hiçbir fikir beyan etmediği, daha çok Vali Yardımcımızın görüşleri doğrultusunda devam eden prosedür toplantılarına dönüşmeye başladı” dedi.

“1 TANESİ BELEDİYEDE ÇALIŞIYORDU, DİĞERİ DEVLET MEMURUYDU”

Konuyla ilgili Karadağ ile benzer fikirde olduğunu söyleyen Gegeoğlu; “Tamer Bey ile aynı fikirdeyim. Çünkü bu toplantılar kıymetli. Çağın şartları, ekonomik koşullar gerçekten çok kötü.  Asgari ücretli bir çalışan ya da emekli, her ne kadar maaş alıyor gibi görünse de bazen hayat şartları gerçekle tutmuyor. O heyetteki isimlerin fikirlerini söyleyerek bu kişilere yardım edebilmesi lazım. Bu arada Tamer Bey, ‘Belediyede çalışıyorlar’ diye bir iddiada bulundu. 1 tanesi belediyede çalışıyordu, 1 tanesi ise devlet memuruydu. Şu anda Edirne’de değil. O yüzden toplantılara gidemiyordur. İdeolojik bir sebepten değildir” sözlerine yer verdi.

“TOPLANTILARA KAÇ TANESİNİN KATILDIĞI SORULMALI”

Gegeoğlu’nun konuşmasının ardından toplantıda yeniden söz alan Karadağ, Mütevelli Heyeti’ne seçilen üyelerin kaç toplantıya katıldığı ile ilgili bilgi alınmasını talep ederken; “Madem bu hayırseverleri Meclis’imiz seçiyor; 2023 yılında yapılan toplantılara bu isimlerin kaç tanesinin katıldığını, oradaki kurum müdürlerine veya Vakfın müdürüne sorarsanız sevinirim” diye konuştu.

“İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARIN TESPİTİ ÖNEMLİ”

Karadağ’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de Mütevelli Heyeti’nin önemine dikkat çekerek; “Orada devletin sosyal yardımlaşma adı altında gönderdiği bir ödenek var. O ödenek için de ihtiyacı olan vatandaşların tespiti önemlidir. Vakıf Müdürü tespit yapıyor ama bazı araştırmalar gözden kaçıyor. Edirne’yi tanıyan, kenar mahallelerde durumu vahim olan vatandaşların ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili, o insanları heyete aktarmak için bu isimleri seçiyoruz. Heyete giren isimleri de tanıyorum. Vatandaşlar, bir ihtiyacı olduğu zaman hemen bu hayırseverlere gidiyor. Onların verdiği fikirlerle kanaat oluşur. Oylama neticesinde de devletin sağladığı sosyal yardımlar da vatandaşlara gider” ifadelerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.