Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARAAĞAÇ, HOLLYWOOD OLUYOR

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Dr. Sadık Ahmet film ekibi işbirliği ile düzenlenen etkinlikte filmin genel koordinatörü Tan Doğan Muzır “2024 yılında Türkiye’nin en büyük platolarının temelini Edirne’de atmak istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 17:44
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
KARAAĞAÇ, HOLLYWOOD OLUYOR

Trakya Üniversitesi ile Dr. Sadık Ahmet film ekibinin işbirliği ile düzenlenen etkinliğe ekip koordinatörü Tan Doğan Muzır ve film yapımcısı Muhammet Usta, öğrencilere filmin yapım, çekim aşamaları hakkında bilgilendirdi. Film Genel Koordinatörü Tan Doğan Muzır Edirne’yi çok sevdiklerini Edirne için çok şey yapmak istediklerini söyledi.

TÜRKİYE’NEN EN BÜYÜK PLATOSU

Tan Doğan Muzır, Edirne’de Türkiye’nin en büyük platolarının temelini atmak istediklerini ve Edirne’nin konum olarak da buna uygun olduğunu belirterek “Biz Edirne’yi çok sevdik. Edirne içinde çok şeyler yapmak istiyoruz burada. Kısmet olursa 2024 yılında Türkiye’nin en büyük platolarının temelini Edirne’de atmak istiyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimiz de var, araziler bakıyoruz. Yakında inşallah bitmiş olacak ve 2024 yılında temelini atacağız” dedi.

“PLATOLARDA ÖĞRENCİ YETİŞTİRELİM”

Filmin ortak yapımcılarından Muhammet Usta ise Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’na platoların içerisinde hem yetiştirilmek üzere hem de sektöre kazandırmak üzere öğrenciler almak istediklerini ifade ederek “Platonun yanında büyük bir Sinema Televizyon bölümü eğer siz ve YÖK Başkanımız da uygun görürse hem platoların içerisinde yetiştirilmek üzere hem de sektöre kazandırmak üzere bir sinema televizyon ve konservatuar temellerini Edirne’de atmak istiyoruz” diye konuştu.

“EDİRNE AÇIK HAVA STÜDYOSU”

Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu 7 yıl önce göreve geldiğinde bir film stüdyosu kurma hayalinin olduğunu ve Karaağaç’ta lokomotif tamir atölyelerinin buna uygun olduğunu belirterek şunları söyledi: “Edirne her şeyiyle bir açık hava amfisi ve açık hava amfisi olduğuna göre açık hava stüdyosu da olabilir. Bizim aslında hayalimiz vardı. Ben 7 yıl önce de göreve geldiğimde (Bir film stüdyosu kuralım. Hatta Karaağaç’ta lokomotif tamir atölyeleri var. Oranın tamiratını yaparsak burayı bir mini film stüdyosu yaparız. En son Cumhurbaşkanımız stratejide konuşurken burayı tamir edelim.  Bu sene biz sinema okuluna çevirelim, tiyatro bölümü olsun burada fotoğrafçılık bölümü açalım) dedim. 10 bin yıllık tarihi olan Edirne’nin güzelliklerini burada insanlara öğretelim.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.