Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadınlar toplumumuzun temelini oluşturuyor”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan önemli devriminin 89. yıl dönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 14:19
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Kadınlar toplumumuzun temelini oluşturuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün bu devrimiyle kadınların toplumsal hayatta daha etkin bir rol üstlenmesini sağladığını belirtti ve kadınların toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı.

Gaytancıoğlu açıklamasında şunları dile getirdi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan bu önemli devriminin 88. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Atatürk'ün öncülüğünde gerçekleşen bu önemli adım, kadınlarımızın toplumsal yaşamda daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamış ve onlara eşitlik temelinde bir rol tanımıştır. Ayrıca tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü de kutluyorum. Bu vesileyle kadın haklarına olan duyarlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınlarımızın toplumun temelini oluşturduğu bir gerçektir ve onların haklarına sahip çıkmak, toplumumuzun ilerlemesinde önemli bir adımdır.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.