Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın muhtar ve muhtar adayları bilgilendirildi

EKAMEDER ile Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı tarafından Edirne Belediyesi desteğiyle Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 22:17
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kadın muhtar ve muhtar adayları bilgilendirildi

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) ile Kürsel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı tarafından Edirne Belediyesi desteğiyle Atatürk Kültür Merkezi’nde Kadın Muhtar ve Muhtar Adayları Kapasite Güçlendirme Programı gerçekleştirildi. Program hakkında bilgi veren Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık, Edirne’de 348 muhtardan sadece 2 muhtarın kadın olduğunu söyledi.

“EŞİT TEMSİL KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Program hakkında açıklamalarda bulunan Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Başkanı Ayşe Kaşıkırık, “Bugün Edirne’nin kadın muhtar ve muhtar adaylarına yönelik geliştirdiğimiz, Kapasite Güçlendirme Eğitim Programı için buradayız. Edirne’nin 348 muhtarı var, 348 muhtar arasında sadece 2’si kadın. Bir merkez bir de Keşan ilçesinde olmak üzere toplamda 2 kadın muhtarımız var. Bu kabul edilir bir şey değil. Eşit temsil ve eşit katılım muhtarlıklardan başlar. Bugün 50’den fazla kadın muhtar adayı, aza adayı eğitimimize katıldı ve kendilerine adaylık sürecinde başarılar diliyoruz. Bugün adaylaşma, strateji geliştirme, kampanya yönetimi, muhtarlık kurumunun mevzuattaki karşılığı, görev, sorumluluk ve yetkileri başta olmak üzere birçok konuya değindik. Programımızda daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir mahallenin mümkün olduğunu, bunun için de eşit temsilin bizim kırmızı çizgimiz olduğunu benimseyen bakış açısıyla hazırlandı” dedi.

“KADINLARI SEÇMEN DEĞİL, ADAY OLARAK DA GÖRÜN”

Kadınların aday da olduğunu hatırlatan Kaşıkırık, “Buradan seçmenlere çağrıda bulunmak istiyorum; Edirne’nin 348 muhtarı var ve 348’in sadece 2’si kadın. Nüfusun yarısını oluşturan kadınları lütfen sadece seçmen olarak değil aday olarak da görün ve oyunuzu bu sefer kadın adaylardan yana kullanın. Kadınlara ve gençlere fırsat tanıyın” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.