Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Emek Pazarı’nın emekçisi Küçükbayraktar: “3 kuruş zam geliyor, 10 kuruş gidiyor”

Edirne Kadın Emek Pazarı’nda örgü işleri yapıp satan Birsen Küçükbayraktar, eşinin emekli maaşının geçinmeye yetmediği için soğuk havaya rağmen örmeye devam ettiğini söyleyerek; “3 kuruş zam geliyor, 10 kuruş gidiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 17:50
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Kadın Emek Pazarı’nın emekçisi Küçükbayraktar: “3 kuruş zam geliyor, 10 kuruş gidiyor”

Edirne Belediyesi öncülüğünde kurulan Üretici Kadınlar Pazarı, haftanın her günü kurulmaya devam ediyor. Üretici Kadınlar Pazarı’nda kadınlar, el emeği ürünlerinin satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Pazarda örgü işleri yapıp satan Birsen Küçükbayraktar, soğuk havaya rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirtti.  Eşinin emekli olduğunu söyleyen Küçükbayraktar, emekli maaşının geçinmeye yetmediğini ifade etti. Küçükbayraktar, örgü örmekten çok keyif alsa da insanların alım gücünün düşmesi nedeniyle eski günlerdeki gibi satış yapamadığını belirtti.

“İHTİYAÇLAR, ZAMLAR BİTMİYOR”

Yeni yılda asgari ücrete ve emekli maaşlarına gelecek zammın vatandaşlara yetmeyeceğini belirten Küçükbayraktar; “Hava soğuk ama çalışmaktan vazgeçmiyoruz. Burası aslında her gün açık ama ben hafta sonları geliyorum. 18 senedir biz buradayız. Hem ihtiyaçtan, hem keyfi geliyorum; örmeden de duramıyorum. Eşim emekli ama yetmiyor. İhtiyaçlar, zamlar bitmiyor. 3 kuruş zam geliyor, 10 kuruş gidiyor. Yılbaşında yine zamlar gelecek. Asgariye, emekliye zam yapılıyor ama yine ucu ucuna gidecek. Memur insan ne yapar? Hep idare eder, sürekli hesap kitap yapar. Yarını düşünmek zorundayız” dedi.

“İNSANLARIN ALIM GÜCÜ ARTIK YOK”

Küçükbayraktar, insanların alım gücünün düştüğünü ve satışların eskisi kadar iyi olmadığını ifade ederek; “Bebek hırkaları, patikleri, battaniyeler örüyorum. Satışlarda bazen hiçbir şey olmuyor, bazen bereket versin güzel gidiyor. Yün almaya gidiyorum ama her seferinde daha zamlı. En ucuzundan bir yumak yün şu anda 30 TL. Ocak ayından bu zamana en az tane başı 10 TL zam geldi. Düğmesi de, el emeği de var. Biz de indirim yapamıyoruz, o fiyattan verebiliyoruz. İnsanların alım gücü de yok artık. Mesela eskiden yok satardık. Siparişler alırdık, yetişemezdik. Artık öyle değil” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.