Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte köylerde su, katı atık toplama ve atık su tarifesi!

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında 2024 yılında köyler için suyun metreküp fiyatı, katı atık toplama hizmet bedeli ve atık su asgari ücret tarifesi Meclis tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 16:23
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
İşte köylerde su, katı atık toplama ve atık su tarifesi!

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Ocak ayı üçüncü toplantısında Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun raporları görüşülerek karara bağlandı.

Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı Serdar Çığla, içme suyu asgari ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki raporu, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli ise katı atık toplama asgari ücret tarifesi ve atık su ücret tarifesinin belirlenmesi hakkındaki raporu Meclis’e sundular.

2024 YILINDA SUYUN METREKÜP FİYATINI SUNDU

Komisyon Başkanı Çığla, Edirne’nin köylerinde 3 çeşit su temini sağlandığını belirterek; “Cazibeli, güneş enerjili ve normal enerjili su dağıtımı vardır. Muhtarlık ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri Meclisi’nce maliyetine göre m3 su fiyatını belirleme yetkileri vardır. Kişi başına hesaplanan su miktarı, tesislerin işletme, bakım-onarım maliyetleri ve köylerde uygulanmakta olan su fiyatları birlikte değerlendirildiğinde 2024 yılı için suyun m3 fiyatının asgari 10,00 TL olmasına komisyonumuzca karar verilmiştir” ifadelerini kullandı. Çığla’nın rapor sunumunun ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, raporu Meclis onayına sunarken; Meclis üyeleri de raporu oybirliğiyle kabul etti.

KATI ATIK TOPLAMA HİZMET BEDELİ AÇIKLANDI

Çığla’nın sunumunun ardından toplantıda Komisyon Başkanı Gümülcineli, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve Muhtarlıklar tarafından karşılanan katı atık toplama maliyetine cüzi katkı olması, vatandaşlarda sorumluluk bilincinin oluşturulması, hizmetin yaygınlaştırılması ve genişletilmesi amacıyla köy sınırları içinde mevcut her hane başına 2024 yılı için asgari 22.00 TL katı atık toplama hizmet bedeli toplanmasına komisyon tarafından karar verildiğini açıkladı.

ATIK SU ASGARİ ÜCRET TARİFESİ ONAYLANDI

Gümülcineli, komisyonun beher metreküp başına atık su asgari ücret tarifesinin ise tüm ilçeler dahil olmak üzere 0,80 TL olmasına komisyon tarafından karar verildiğini söyledi. Gümülcineli’nin sunumunun ardından Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, raporu Meclis onayına sunarken; Meclis Üyeleri de raporu oybirliğiyle kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.