Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İnsan hakları, demokratik bir toplumun temelidir”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde yaptığı açıklamada; “İnsan hakları, demokratik bir toplumun temelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 13:02
Kaynak: ERGİN SÖZER
“İnsan hakları, demokratik bir toplumun temelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan haklarına vurgu yaparak, toplumsal adalet ve eşitlik için çabalamanın önemine dikkat çekti.

Gaytancıoğlu, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Bugün, insan haklarına olan saygının ve bu hakların korunmasının önemine dikkat çekmek, dünya genelinde insan haklarına yönelik yapılan ihlalleri hatırlamak için bir fırsat sunuyor. İnsan hakları, demokratik bir toplumun temelidir ve herkes için eşit bir şekilde geçerlidir” dedi.

“KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇABA HARCANMALI”

Gaytancıoğlu, Türkiye'de insan hakları konusunda yapılması gerekenleri hatırlatırken; “Ülkemizde de insan haklarının daha etkin bir şekilde korunması ve geliştirilmesi için çaba harcanmalıdır. Toplumumuzun her kesiminin haklarına saygı gösterilmesi, demokratik bir Türkiye'nin temel taşlarından biridir” ifadelerini kullandı.

“SADECE 1 GÜN DEĞİL, HER GÜN HATIRLANMALI”

İnsan haklarının sadece belirli bir günde değil, her gün hatırlanması ve bu konuda yapılan çalışmalara destek olunması gerektiğini vurgulayan Gaytancıoğlu, toplumsal duyarlılığın artırılmasının önemine dikkat çekti.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.