Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HELVACIOĞLU HOŞGÖRÜ BEKLİYOR

Edirnelilerin olduğu kadar çevre illerde yaşayan vatandaşlarında da günübirlik tatil tercihleri arasında bulunan Eriklinin incisi Saroz körfezinde sezon 15 Haziran’da açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
HELVACIOĞLU HOŞGÖRÜ BEKLİYOR

Günübirlik tatilcilerin yanında hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerinde tercih ettiği Erikli sahili 15 Haziran’da işletmelerle birlikte sezonu açacak.

Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılmasının ardından sahil ilçesi konuklara hazırlanıyor. Her yaz binlerce kişiyi misafir eden sahil ilçesi Erikli bu yıl da aynı beklenti içinde.

Erikli’de bulunan işletmeler tadilatlarını bitirmek üzereyken, yazlıklarda yavaş yavaş dolmaya başladı. Henüz işletmelerin çoğunun açılmamasından dolayı yerleşik halk da heyecanla sahilin hareketlenmesini bekliyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu www.batiekspres.com’a , bu yıl geçen yıla oranda daha çok turist beklediğini, yol çalışmalarındaki son durumu anlattı.

YOLLAR YAPIM AŞAMASINDA

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaklaşan tatil sezonu öncesi geç kalınan yol çalışmalarına açıklık getirerek, “Erikli köyünden kanala kadar olan 2 km’lik yolun yapımına Özel idare ile iş birliğinde başladık. Geçtiğimiz yıl, 32 km’lik su şebekesi yeniledik. O yüzden yollarda bozulmalar oldu. Öncelik su mu yol mu diye düşündük ve tabi ki en temel ihtiyaç olan suyu öne aldık. Şebeke çalışmasının ardından Eriklideki yollarımız doğal olarak bozuldu. Bizim amacımız hedefimiz özellikler Eriklideki yolları sezon açılmadan çok öncesinde yapmaktı fakat kışı sizlerde biliyorsunuz ki zor geçirdik. Zorluğumuz, 6 Şubat’taki büyük afet ile başladı. Hala daha tüm Türkiye olarak yaraları sarmaya devam ediyoruz. Ardından Genel seçimler derken İhaleler yapılamadı. Bir ihalenin 2 kez iptal olduğuna şahit olduk. İhaleye çıkmadan, ihale olmadan yol yapımına başlamak söz konusu bile değil. Dolayısıyla sahildeki yollar aslında ihaleye takıldı” dedi.

SABIR VE HOŞGÖRÜ DİLEDİ

İhaleler yüzünden geciken yol çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanacağını belirterek, “Sezon 15 Haziran’da açılacak evet ama asıl bayramla birlikte hareketlenme başlıyor. İşletmeler 15 Haziran itibariyle açılmaya başlıyor evet. Şimdi ihalelerimiz bütçemiz hazır. Erikli sahile paralel ana caddesi olan yalı caddemiz var. Orasının yol çalışmalarına başlıyoruz. Bu süreçte gelen turistlerimize rahatsızlık vermeden yollarımızı hızlıca halletmeye çalışacağız. Tek istediğim vatandaşlarımız ve misafirlerimiz yollarımızı yapmadığımızı geç kaldığımızı düşünmesinler. Bu sadece zor ve sıkıntılı bir süreçti. Bizim elimizde olmayan bir sıkıntıydı. O yüzden misafirlerimizden ve hemşehrimizden biraz sabır ve hoşgörü bekliyorum. Ben ister miyim sezona yakın hatta sezen içerisinde yol çalışması yapmak tabi ki istemem. Orada benim de  yazlığım var. Ben tatil yapamasan da benim da yakınlarım orada tatil yapıyor. Bu yıl Erikli sahil için Edirne Valiliği ile birlikte 35 milyona yakın sadece yol için bütçe ayırdık. İhalelerimiz tamamlandı. Ve başlıyoruz. Halkımız, vatandaşlarımız ve misafirlerimiz bize güvensin” şeklinde konuştu

Helvacıoğlu ayrıca Erikliye genelde yerli turist geldiğini ifade ederek, “ 70 km’lik Saroz körfezine bu sene rekor ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yılları geride bırakacağımızı düşünüyoruz” dedi.

ARZU ÖZDEMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.