Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsa’nın 22 köyünden tek aday adayıyım”

Havsa ilçesinde CHP’den Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığını açıklayan Tunay Aslan, ilçeye bağlı 22 köyden tek aday adayı olduğunu söyleyerek; “CHP 2 aday çıkaracaksa birisi neden köyden olmasın?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 17:59
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Havsa’nın 22 köyünden tek aday adayıyım”

Edirne’nin Havsa ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adaylığını açıklayan Tunay Aslan, İl Genel Meclis aday adaylarının tamamının ilçe merkezinden olduğunu söyledi.

Kendisinin ise köyde yaşadığını belirten Aslan; “Ben şimdiye kadar hayvancılık, çiftçilik ve 12-13 sene Tarım Kredi Kooperatifi’nde başkanlık yaptım. CHP’nin hem üyesi, hem de delegesiyim. Kendimi hazır hissederek köylere daha faydalı olabileceğimi düşündüm. ‘Köyde yaşayan, köylünün sorunlarını daha iyi bilir’ diye düşünerek başvurumu gerçekleştirdim. Havsa’nın 22 köyünden tek aday adayı benim. Diğer adaylarımızın hepsi Havsa merkezden” ifadelerini kullandı.

“CHP 2 ADAY ÇIKARACAKSA BİRİSİ NEDEN KÖYDEN OLMASIN?”

Aslan, Havsa’nın köylerinde birçok eksik olduğunu söyleyerek; “İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımız çok güzel işler yapıyor. 253 köy, 9 ilçeden sorumlu olduğu için hepsine yetişemiyor. Ben de, ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diyerek 1 aday köyden, 1 aday da merkezden seçilmesini istedim. CHP 2 aday çıkaracaksa birisi neden köyden olmasın? Köyler genellikle kırsal kesim olarak görülüyor ama seçimlerde bütün adaylar oy almak için köylere gidiyor. Ben de köyleri temsilen köyden aday olmak istedim. İl Genel Meclisi’nin görevi, köylere hizmet götürmek ve köylerimize sınırsız hizmettir. Bu sebep ile ben köyden aday oldum. Köylerdeki sorunları ve ihtiyaçları bilen birisi olarak çıktığım bu yolda 1 köyden, 1 ilçeden olsun dedim. Her zaman hizmet etmeyi insanlara faydalı olmayı seven birisiyim. 22 köy ve ilçe merkezimize hizmete hazırım. Üyelerimizden ve köylerimizden desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.