Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa MYO’da deprem tatbikatı

Havsa Meslek Yüksekokulu’nda Havsa Belediyesi İtfaiye Birimleri, AFAD ve UMKE ekiplerinin birlikte düzenlediği tatbikatta deprem anında ve sonrasında karşılaşılabilecek zorluklara ilişkin çök-kapan-tutun, binadan arama-kurtarma, yangın ve enkazda arama-kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 16:57
Kaynak: ERGİN SÖZER
Havsa MYO’da deprem tatbikatı

Öğrenciler de bu tatbikatlara bizzat katılarak, bu tür felaketlerde nelerle karşılaşabileceklerini ve ne yapmaları gerektiğini öğrendiler.

Havsa Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği bir coğrafyada, öğrencilerimizin deprem anında ve sonrasında karşılaşabilecekleri zorluklar konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, Havsa Belediyesi İtfaiye Birimleri, AFAD ve UMKE ekipleri ile işbirliği içinde düzenlediğimiz tatbikat, öğrencilerimize pratik bir şekilde eğitim alma fırsatı sunmuştur. Tatbikat kapsamında gerçekleştirilen çök-kapan-tutun, binadan arama-kurtarma, yangın ve enkazda arama-kurtarma çalışmaları, öğrencilerimizin deprem ve benzeri acil durumlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler edinmelerine yardımcı oldu”

Tan, aynı zamanda öğrencilerin bu tür tatbikatlar aracılığıyla aktif olarak katılım göstermelerinin, teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesi adına büyük bir avantaj olduğunu vurgulayarak, “Amacımız, öğrencilerimizin sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluklarını yerine getirebilecekleri becerilerle donanmış bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin acil durum müdahale becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve toplumlarına daha etkili bir şekilde hizmet verebilecekleri bir platform sunacaktır” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.