Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA’DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Havsa’da süren projelerini basın mensuplarına tanıttı. Balkan “Satan bir belediye değil alan bir belediye olduk” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 16:46
Kaynak: Mert Erişkin
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Havsa İlçesinde Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan hali hazırda yapmış olduğu projeleri basın mensuplarına tanıttı. Yaptığı projeleri yerinde gösteren Balkan basın mensuplarına Havsa’yı tanıttı.

HAVSA BELEDİYE BAŞKANI BALKAN, “SATAN DEĞİL ALAN OLDUK”

Belediyenin yatırım amaçlı taşınmaz alımı yaptığını kaydeden Av. Balkan “Belediyemiz uzun yıllar sonra belki de ilk defa bir ihaleye girerek yatırım amaçlı bir arsa aldı. Dumansız sanayi dediğimiz üretim ve depolama vasıflara sahip bölgedeki tek arsa olan 14 bin metrekare taşınmazı yatırım amacıyla belediyemize kazandırdık. Belediyemiz belki de tarihinde ilk kez bir ihaleye satış amacı ile değil yatırım amacı ile hazırlanarak kazandı” dedi.

HAVSA’DA BÜYÜK YENİLİK

Edirne'nin Havsa ilçesinin büyük bir yenilikten geçtiğinden bahseden Balkan “Şuanda ilçemiz büyük bir değişimden, büyük bir yenilikten geçiyor. İlçemiz özellikle yollarıyla, kaldırımlarıyla, yeni yeşil alanlarıyla, peyzaj alanlarıyla ve kent meydanıyla. Bölgemizde az bulunan büyük bir peyzaj alanına sahip, güzel bir kent meydanına sahip olacağız. Hemen yanında yeni bir otogara sahip olacağız. Devamında ana cadde üzerinde, çarşı üzerinde, esanafımızın kendini göstermesini sağlayacak, onların işlerini büyütebilecek, sokak düzenlemeleriyle, ışıklandırmalarıyla 2-3 senedir sahip olduğu doğalgazla birlikte, hayat konforu artmış Havsa’ya sahip olduk” ifadelerini kullandı.

“DOKUNMADIĞIMIZ YER KALMADI”

Projelerini ilçe halkını üzmeden gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Balkan daha sonra şunları söyledi: “Doğalgaz yapımıyla birlikte bildiğiniz gibi ilçemizin neredeyse dokunmadığımız yeri kalmadı. Tüm sokaklarımızı, tüm kalırımlarımızı yeniledik. Gençlerimize yatırım yaptık. Onların sporsal, kültürel ve sanatsal eğitim alanındaki tüm ihtiyaçlarına dönük çalışmalarımız oldu. Geldiğimiz noktada büyük çerçeveye baktığımızda Havsa’da şu anda yürüyen en az 5-6 tane projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bunun içerisinde ne önemlisi dere ıslahı ve Havsa yaşam alanı projemiz. İlçemizin içerisinden geçen büyük deremizi şuanda ıslah ediyoruz. Devamında yaklaşık 1,2 kilometrelik gidiş gelişiyle toplam 2,5 kilometre alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve sosyal alanlarıyla yepyeni bir yaşam alanı oluşturacağız, Havsa’mıza katacağız.  Havsa Deresi artık ilçemizin kanayan yarası olmayacak, gülen yüzü olacak. İlçemizde en başta güzel bir planlamayla yola çıktık her şey planlamayla başlar, ilkesiyle hareket ediyoruz kaynaklarımızı en uygun şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Halkımızı üzmeden, kırmadan onları düşünerek en rahat, en iyi konforu alacakları şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Havsa Katı Atık Aktarma İstasyonu

Peyzaj, Çevre Düzenleme, Yol çalışmaları

Nikah Salonu

Üçgen Park Kitap Cafe

Havsa Canlı Hayvan Pazarı

Havsa Yaşam Alanı Projesi

İlçe Girişleri

Havsa Otogarı

100. Yıl Masal Parkı

Su Deposu

Havsa Kapalı Pazar Yeri

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.