Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Belediyesinden Yeni Atatürk Heykeli

Edirne'nin Havsa ilçesinde vatandaşlardan büyük tepki alan ve sosyal medyada geniş yankı uyandıran Atatürk rölyefi değiştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 14:19
Kaynak: ERGİN SÖZER
Havsa Belediyesinden Yeni Atatürk Heykeli

Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, değiştirilecek olan Atatürk rölyefiyle ilgili www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Atatürk, milletimizin ortak değeridir ve ona duyduğumuz saygı sonsuzdur. İlçe girişine konulan eski rölyefin vatandaşlarımız tarafından tepkiyle karşılanması ve değiştirilmesinin istenmesi sebebiyle Haziran ayı meclis toplantısında bilir kişi raporu doğrultusunda mevcut Atatürk rölyefinin kaldırılıp yerine Atamıza yakışan yeni Atatürk heykelinin yapılıp, Atatürk Bahçesi olarak düzenlenmesine oy birliği ile karar verdik.

Mahkeme kararında da Havsa ilçe girişine yapılan Atatürk Rölyefine ilişkin görülmekte olan davada yapılan rölyefin yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uygun olmadığı, uygulamanın kusurlu (yetersiz) olduğu tespit edilmiş olup Belediye lehine olarak davanın reddine karar verilmiştir. Dosya kapsamında alınan raporda davaya konu rölyefin Atatürk’ün yüce şahsiyetine yakışmadığı açıklamasına da yer verilmiştir.

Amacımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü en iyi şekilde temsil etmek ve ona olan saygımızı en güzel biçimde yansıtmaktır. Vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini her zaman önemsiyoruz. Atatürk’ün anısına yakışır bir çalışma yapmak, bizim için bir görevdir. Yeni görselin tüm Havsa halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.