Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hastanede silahlı tehdit olayında ilk duruşma

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde bir doktor ve tıbbi sekreterin silahla tehdit edilmesi olayının ilk duruşması görüldü. Dava, 30 Kasım Perşembe gününe ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 18:13
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Hastanede silahlı tehdit olayında ilk duruşma

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde bir doktor ve tıbbi sekreterin silahla tehdit edilmesi olayının ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Edirne Adliyesi 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya doktor B. K., tıbbi sekreter A. Ö., tanık M. A. ile sanık R. K. ve avukatlar katıldılar.

Duruşmada sanık ve müştekilerin ifadeleri dinlendi. Sanık R. K., hastanede silah çekmesinin doğru olmadığını kabul ederek, doktor ve tıbbi sekreterden özür diledi. Olay nedeniyle pişman olduğunu söyleyen R. K., silahı hastaneye birlikte geldiği 2 arkadaşından birinin belinden aldığını, silahı kimseye doğrultmadığını, daha sonra silahı yanındaki bir diğer arkadaşına verdiği iddia etti. Silah çekmesinden dolayı utanç duyduğunu söyleyen R. K., silahın havalı ve zararsız olduğunu savundu. R. K., silahı A. Ö.’nün üzerine yürümesi sonucu çektiğini ve A. Ö.’yü üslubu konusunda uyardığını iddia etti.

“KAFANI KOPARTACAĞIM, KELLENİ KESECEĞİM DEDİ”

Müşteki A. Ö. ise sanık R. K.’nin ifadelerini kabul etmediğini söyleyerek; sanık ve arkadaşlarının hastaneye 3 kişi geldiklerini, yüksek sesli müzikle acil servise girdikleri için kendilerini uygun bir dille uyarmasına rağmen müziği kapatmadıkları, doktor B. K.’nin ise bu sırada başka bir hasta ile ilgilenmesi nedeniyle kendilerini güzel bir dille uyardığını söyledi. A. Ö., sanığın hem kendisine hem de doktora silahını doğrulttuğunu savunarak, ‘Kelleni keseceğim, kafanı kopartacağım, benim kim olduğumu biliyor musun?’ ifadelerini kullandığını, güvenlik görevlisinin silahı almaya çalıştığı sırada sanığın diğer eliyle silahı yanındaki arkadaşına verdiğini, arkadaşının da silahla dışarı çıktığını söyledi. A.Ö., güvenlik görevlilerin silahı dışarıda teslim aldıklarını belirtti. A.Ö. sanıktan şikâyetçi oldu.

GÖZLERİ DOLDU, KONUŞMAKTA ZORLANDI

Müşteki B. K. de bir hastasını muayene ettiği sırada kargaşa sesini duyarak muayene alanının perdesini açtığını söyleyerek, yaşanan olayın meslek hayatını etkilediğini ve unutamadığını, olaydan bu yana hasta kabul ettiğinde bellerinde silah olup olmadığına baktığını, yüksek sesli ortamda muayene yapamadığını ve gece nöbetlerinde bazı tiklerinin oluştuğunu, bu nedenle psikolojik destek almak zorunda kaldığını söyledi. B. K.’nin ifadesi sırasında gözlerinin dolması ve konuşmakta zorlanması dikkat çekerken; sanık ile birlikte yanındaki 2 kişiden de şikâyetçi olduğunu belirtti. B.K. sanığın silahı arkadaşına verdikten sonra değiştirilebileceğini iddia etti. B. K. ayrıca sanığın bir diğer arkadaşının da alkol muayenesi sırasında kendilerine 20 dakika boyunca küfür ettiğini söyledi.

“İLK BEN UYARDIM AMA MÜZİKTEN DOLAYI DUYMADILAR”

Tanık M.A. ise sanık ve arkadaşlarını yüksek sesle müzik dinlemeleri nedeniyle ilk kendisinin uyardığını, müzikten dolayı uyarısını duymadıklarını, A. Ö.’nün uyarması üzerine 3 kişinin aralarında küfürlü kelimeler kullanarak konuştuğunu, bunun üzerine B. K.’nin de kendilerini uyardığını söylerken; sanığın doktorun üzerine yürüdüğünü, bunun üzerine kendisinin doktor ile sanık arasına girerek sanığı uzaklaştırmaya çalıştığını, A. Ö.’nün de ayağa kalması ile sanığın silah çektiğini söyledi. M. A., sanığın elinden silahını almaya çalıştığı sırada silahı arkadaşına verdiğini belirterek, silahı alan kişinin hastane dışına çıktığını ve 4-5 dakika sonra silahı kendisinden hastane dışında teslim aldıklarını söyledi.

DAVA ERTELENDİ

İfadelerin ardından mahkemede olayın yer aldığı video görüntüleri izlendi. Mahkeme heyeti, sanık R. K.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek, davayı 30 Kasım Perşembe günü saat 09.50’ye erteledi.

“SAĞLIK HİZMETİ VERECEK SAĞLIK ÇALIŞANI KALMAYACAK”

Duruşmanın ardından Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) Edirne Şube Başkanı Özcan Arslan ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri basın açıklaması yaptı. Arslan, açıklamada sağlıkta şiddete dikkat çekerek; “Sağlıkta şiddete acil ve gerçekçi çözümler üretilmelidir. Sağlık hizmetlerinde yaşanan şiddet olaylarındaki artış kaygı verici boyutlara ulaşmış durumdadır. Sağlık sisteminde eksikler, yetersizlikler, sorunlar arttıkça bu sorunların faturası sağlık çalışanlarına kesilmektedir. Sağlık hizmeti sunan kamu kurum ve kuruluşlarında şiddetsiz gün geçmemektedir. Bıçak, silah gibi kesici ve delici aletlerle gerçekleşen saldırılar, endişe verici boyutu hız kazandırmıştır. 2023’ün ilk 6 ayında beyaz kod sisteminde 9 bin 35 adet başvuru olmuştur. Bu rakamlar buz dağının sadece görünen kısmıdır. Şiddetin gerçek boyutları çok daha yüksektir. Can güvenliği olmadan sağlık sistemi sürdürülemez. Bu şekilde devam ederse yakında sağlık hizmeti verecek sağlık çalışanı kalmayacaktır. Şiddetin önü alınmalıdır, sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.