Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçmen hareketliliğinde yüzde 95 azalma

Edirne Valisi Yunus Sezer, 2023 yılı asayiş ve kaçakçılık konularında yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılığıyla mücadele sonucu bir önceki yıla göre göçmen hareketliliğinde yüzde 95 azalma olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 17:36
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Göçmen hareketliliğinde yüzde 95 azalma

Edirne Valisi Yunus Sezer, gümrük denetimleri, asayiş ve kaçakçılıkla mücadele konularında açıklama yaptı.

Vali Sezer, göçmen kaçakçılığıyla mücadele konusunda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü, 2022 yılına göre göçmen hareketliliğinde yüzde 95 azalma olduğunu söyledi.

“ÇOK BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİLİYOR”

Edirne’nin konumu itibariyle ülkenin batıya açılan kapısı olduğunu belirten Sezer; “Serhat ilimiz Edirne, hem Yunanistan, hem Bulgaristan’a komşu ve kadim bir şehir. Hem kendi nüfusu, hem de bulunduğu konum itibariyle ülkemizin batıya açılan kapısı konumunda. 4 büyük gümrük kapımız var ve bu gümrük kapılarında da önemli sayıda personel, insan ve araç giriş ve çıkışı söz konusu. 2023 yılında 5 milyon 147 bin 667 araç giriş ve çıkışı olmuş. Yolcu sayısı 2022’de 13 milyon 692 bin yolcu varken; 2023’te 13 milyon yolcu giriş ve çıkışı söz konusu. Kaçakçılık olaylarına 574 olaya gümrük personelimiz tarafından müdahale edildi ve 2 milyar 41 milyon TL değerinde kaçakçılık malzemesi ele geçirildi. Bir önceki yıla göre yüzde 141 oranında artış söz konusu. Göçmen kaçakçılığıyla ilgili kaçak geçişlerin engellenmesine yönelik olarak özellikle son 4 aydır yoğun bir çalışma yapılıyor. Önemli tedbirler alındı. Sınır devriye yollarında 244 km’lik alanda devriye yollarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor. Hem Emniyet, hem Jandarma, hem de Kara Kuvvetleri personel sayımızda takviye yapıldı. Yaklaşık 50 noktada göçmen kaçakçılığına yönelik tedbirler alındı, arama noktaları oluşturuldu. Hava denetimleriyle ilgili hem İHA, hem helikopter, hem de cayrokopter ve dronlar burada 24 saat esasına göre hem karada, hem de havada denetim mekanizması oluşturuldu. Edirne’de göçmen hareketliliğinde 2022 yılına göre yüzde 95 azalma söz konusu. Çok büyük bir mücadele veriliyor” dedi. 

“484 ARACIN YÜZDE 90’I FİZİKİ MÜDAHALEYLE DURDURULDU”

Göçmen kaçakçılığı mücadelesinde yakalanan 484 araçtan yüzde 90’ının fiziki müdahaleyle yakalandığını belirten Sezer; “Operasyonlarda 484 araç yakalandı ve bu araçların yüzde 90’dan fazlası fiziki müdahaleyle durduruldu. Nehirde 100’e yakın bot ele geçirildi. Göçmen trafiğini organize eden organizatörlerle ilgili olarak 663 organizatör yakalandı. Bunlar adli makamlara sevk edildi ve birçoğu tutuklandı. Organize suç örgütleriyle ilgili yerelde ve ulusal olmak üzere 9 organize suç örgütüne işlem yapıldı ve bunlar çökertildi. Kaçakçılıkla ilgili 473 şüpheliye adli işlem yapıldı. Asayiş suçlarında da özellikle kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 96 oranında aydınlatma sağlandı. Suç işleyip aranan şahıslarla ilgili büyük çalışmalar yapıldı ve 3 bin 892 aranan şahıs adli makamlara sevk edildi. Narkotik suçlarla ilgili olarak özellikle uyuşturucuda kullanıcı sayısında önemli çalışmalar yapıldı ve bin 567 kişiye işlem yapıldı. 116 kg kubar esrar, çok miktarda sentetik uyuşturucular ele geçirildi” ifadelerini kullandı.

2024 TRAFİKTE SEFERBERLİK YILI OLACAK

Trafikte ölümlü kazalar konusunda 2024 yılının seferberlik yılı ilan edilerek minimum seviyeye çekilmesini hedeflediklerini söyleyen Sezer; “Trafik konusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ölümlü trafik kazalarında artış var. İnşallah 2024 yılını bu noktada bir seferberlik yılı ilan ederek ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının minimum seviyeye çekilmesi noktasında da önemli çalışmaları yapacağız. Özellikle motosiklet kazalarında artış var bununla ilgili kask kullanılmasının kati ve kesin olmasıyla alakalı emniyetimiz ve jandarmamız uygulamalar yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.