Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ZORUNDAYIZ”

DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, Trakya bölgesinde başlayan hasadın hayırlı olmasını diledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ZORUNDAYIZ”

Tarım sektörünün önemine vurgu yapan Çidem, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacaklarına inancını dile getirdi.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Göksal Çidem yaptığı açıklamada:

“Tarım Trakya bölgesinin ekonomik kalkınmasında büyük bir rol oynuyor, çiftçilerin gayretli çalışmaları bölgemize ekonomik canlılık sağlıyor” dedi.

Trakya bölgesinin tarım sektöründeki başarısının sürdürülebilir kalkınma için önemli olduğunu vurgulayan Çidem, çiftçilere modern tarım tekniklerini benimsemeleri konusunda çağrıda bulundu. Verimlilik ve kalitenin arttırılmasıyla birlikte çiftçilerin daha iyi koşullarda üretim yapabileceğini belirten Çidem, tarımsal teknolojiye yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi.

Göksal Çidem: “Tarım politikalarının geliştirilmesi, çiftçilere sağlanacak teşvikler ve eğitimlerle sektör daha da ileriye gidebilir. Toprak mahsulleri ofisi yeniden çiftçinin kara gün dostu olmalıdır. Trakya'nın tarımsal zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Bir santimetre kare tarım toprağın oluşumu yüz yıllar sürüyor. Tarım yapabilmek için ise 20 ila 40 cm toprak gerekiyor. Bir tarım alanının binlerce yılda oluştuğunu düşününce kayıtsız şartsız, fakatsız ve amansız korumak zorundayız. Gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras toprak ve sudur. Bu vesile ile Trakya bölgesinde başlayan hasadın bereketli ve verimli geçmesini diliyor, çiftçilerin emeklerinin karşılığını almasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.