Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçmiş; “İl Genel Meclisi’nin ismi bile yok!”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Keşan OSB’nin sermaye artırımı raporunun sunumunda söz alıp, çalışmalarda İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’nin adına yer verilmemesine tepki gösterdi; “İl Genel Meclisi’nin ismi bile yok.”

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 16:03
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Geçmiş; “İl Genel Meclisi’nin ismi bile yok!”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Kasım ayı 12’nci toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sermaye artırımı hakkındaki raporu görüşüldü.

Raporu, Komisyon Başkanı Şenol Kılıç sundu. Kılıç, raporda Keşan OSB’ye katılımcı kurumların 1 milyon 500 bin TL bedel ödemesine karar verildiğini açıkladı. OSB’ye, Edirne İl Özel İdaresi’nin ise 7 hisse karşılığında 700 bin TL ödenmesinin teklif edildiğini belirten Kılıç, konuyla ilgili araştırma ve incelemeleri açıkladı.

“1 MİLYON 250 BİN 305 TL ÖDENDİ”

Kılıç, İl Genel Meclisi’nin 5 Ağustos 2020 tarihli ve 113 sayılı kararı ile Edirne İl Özel İdaresi’nin Keşan Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti’ne yüzde 46,65 katılım payı oranı ve 7 üye ile katılmasına karar verildiğini hatırlatırken; “Üye başı 173 bin 615 TL’den toplam 1 milyon 215 bin 305 TL ödenerek katılım sağlanmıştı” ifadelerini kullandı.

“700 BİN TL SERMAYE ARTIRIMI UYGUN GÖRÜLDÜ”

Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında toplanan OSB Müteşebbis Heyeti’nin kararıyla 2020 yılından 2023 yılına kadar Türkiye’de meydana gelen fiyat artışlarından dolayı katılımcı kurumların toplam 1 milyon 500 bin TL sermaye arttırımının uygun görüldüğünü açıklayan Kılıç; “Müteşebbis Heyetine 7/15 oranında katılım sağlayan idaremizce bir hisse bedeli 173 bin 615 TL olmak üzere toplam 1 milyon 215 bin 305 TL ödenmişti. Yukarıda belirtilen gerekçeden dolayı Keşan Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti’ne 7/15 oranında katılım sağlayan idaremizin 1 hisse karşılığı 100 bin TL olmak üzere toplam 700 bin TL sermaye artırımı komisyonumuzca uygun görülmüştür” dedi.

GEÇMİŞ’TEN SERZENİŞ

Kılıç’ın sunumunun ardından toplantıda konuyla lgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Özel İdaresi’nin tüm kamu kurumlarının yapamadığı iş ve işlemleri kaynakları ve personeliyle yerine getirdiğini belirterek; “Keşan’da para yetmedi, ‘Yetiş Özel İdare’, hangi kurum bir şey yapamıyor, ‘Yetiş Özel İdare’ deniyor. Edirne’de ne kadar kurumun iş ve işlemleri varsa hepsini İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yapılmış. Bütün iş ve işlemleri biz yapıyoruz, kurdeleye geldiği zaman kurum müdürleri kurdeleyi kesiyor. İl Özel İdaresi’nin, İl Genel Meclisi’nin ismi bile yok. Oysa tahsilli ödenekler dahil tüm kamu kurumlarının kararlarını İl Genel Meclisi hem sevkini yapıyor hem de tahsilli ödeneklerle birlikte bütçede kesin hesapta risk alarak kararı onaylıyor. Ayrıca yıl içinde kendilerinin eksik kaldığı durumlarda İl Özel İdare’mizin personeli ve ekonomik katkılarımızla katkı vermeye devam ediyoruz. Bu yaptıklarımız Edirne halkı içindir” sözlerine yer verdi. Geçmiş, konuşmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nun teklifini meclisin onayına sundu. Meclis, teklifi oy birliğiyle kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.