Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİLER HELVASI YAPIP TATTILAR

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında, Edirne mutfağına ait “Gaziler Helvası” tadım programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
GAZİLER HELVASI YAPIP TATTILAR

Edirne’de Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında Trakya Üniversitesi (TÜ) Arda Meslek Yüksekokulu’nda Gaziler Helvası tadım programı düzenlendi. Programa, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, TÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Yeşim Yeşiloğlu, Öğ.Gör. Zeynep Ateş, okul personeli ve öğrenciler katıldı.

SOYTÜRK TADINA BAKTI

Programda konuşan Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk helva kavurma kültürünü devam ettirdiklerini belirterek “21-27 Mayıs Türk Mutfağı ektinlikleri kapsamında Arda Meslek Yüksekokulundayız. Bugün çok kıymetli Öğretim Görevlisi Zeynep Ateş ve öğrencileriyle beraber Gaziler Helvasının tadımını yapmak üzere toplandık. Tabi helva repertuarı Osmanlı saray mutfağında önemli. Bizim ritüellerimiz anlamında bütün gelenek göreneklerimizde helva kavurma kültürünü devam ettiriyoruz. Bugün Osmanlı saray mutfağının önemli ürünlerinden olan Gaziler Helvasını kıymetli hocam ve öğrencileri birlikte hazırladılar. Bizler de tattık” dedi.

ASIRLIK TARİF KİTABI REÇETESİ

Tarifi Emine Erdoğan’ın Asırlık Tarif Kitabından aldıklarını belirten Öğ. Gör Zeynep Ateş ise şunları söyledi: “Bugün öğrencilerimizle 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Gaziler Helvasını yaptık. Gaziler Helvası seçimi, Emine Erdoğan hanımefendinin yazmış olduğu Asırlık Tarif Kitabı’ndan aldığımız bir reçeteydi. O reçete ile beraber Gaziler Helvasını yaptık. Öğrencilerimizle beraber sunumunu ve tadımını Arda Meslek Yüksek Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirdik.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.