Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu’ndan Havsa Ziraat Odasına Ziyaret

CHP Önceki Dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Dogramacıoğlu ile beraber Havsa Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 17:15
Kaynak: ERGİN SÖZER
Gaytancıoğlu’ndan Havsa Ziraat Odasına Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel ve Genel Sekreter Taner Bozkurt ile bir araya gelerek tarım sektöründeki sorunları konuştular.

Ziyarette özellikle çiftçilere destek sağlanması konularına vurgu yapıldı.

Ziyaret ardından www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Üreticiler, buğday için makul bir fiyat belirlenmesini bekliyor ve 15 TL'nin çok yüksek bir talep olmadığını vurguluyorlar. Ancak, yetkililer hala ithalata yöneliyor. 2023 yılında buğday ithalatına 3.5 milyar dolar harcandı ve 11.7 milyon ton buğday ithal edildi. Üstelik, bu yılın ilk ayında da 3 milyon ton buğday ithal edildi. Bu durum, üreticiler tarlada çalışırken buğday yüklü gemilerin limanlarda beklediği bir tabloya yol açtı.

Türk çiftçileri, emeklerinin karşılığını alamamaktan ve ithal edilen buğdayın rekabeti nedeniyle zor durumda kalmaktan şikayetçi. Üreticiler, yetkililere seslenerek, başka ülkelerin çiftçilerini desteklemek yerine Türk çiftçisinin yüzünün gülmesi gerektiğini belirtiyor. 15 TL'lik bir fiyatın belirlenmesi, çiftçilerin maliyetlerini karşılamalarına ve emeklerinin karşılığını almalarına yardımcı olacaktır.

Bu çağrı, yalnızca çiftçilerin ekonomik durumunu iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yerli üretimi destekleyerek Türkiye'nin tarımsal bağımsızlığını güçlendirecektir. Türk çiftçisinin emeğine ve üretimine değer verilmesi gerekiyor. 15 TL'lik buğday fiyatı verilirse, hem çiftçiler rahat bir nefes alacak hem de ülkenin tarım sektörü güçlenecektir.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.