Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu Hükümete yüklendi

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu üç konu üzerinden hükümeti eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Gaytancıoğlu Hükümete yüklendi

CHP Önceki Dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Suudi Arabistan’ın 8 Türk okulunu kapatmasını buna rağmen hükümetin Süper Kupa finalini orada oynatma ısrarını anlamadığını belirtti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Geçen yıl Suudi Arabistan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 8 Türk okulunu kapatma kararı aldı. Bu kararın ardında, Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı dostane olmayan bir tutum sergilemesi ve Türk okullarını kapatma kararını alması dikkat çekmişti. Hükümet ise Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki süper kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanması kararını almıştır. Adamlar Türk'e düşman, Türkçeye düşman, Türkiye'ye düşman.

Türkiye'nin Filistin politikası çeşitli açılardan değerlendirildiğinde çelişkili bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bir yanda Türkiye, Gazze'ye yardım göndererek Filistin halkına destek olma çabasında bulunmaktadır. Ancak diğer yandan, İsrail'e yakıt gönderiyor. Bizim ahali de Coca Cola döküp İsrail’i protesto ediyor.

Üçüncü konuda, Türkiye'deki adalet sisteminin bir örneği ele alınmaktadır. Akciğer kanserine yakalanan Kuddusi Okkır'ın cezaevinde acı içinde kıvranarak ölüme gönderilmesiyle ilgili durum, adalet sisteminin eleştirilmesine yol açıyor. Laikliği getirenlere karşı kötüleme ve hakaretlerde bulunan Dönerci Mustafa'nın "verem hastasıdır" diyerek 2 günde tahliye edilmesi, adaletin nasıl işlediği konusunda soru işaretleri yaratmıştır. Bu durum, adalet sisteminin tarafsızlık ilkesine uygun işlemediğini açıkça ortaya koymaktadır.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.