Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu Havsa ve Enez’in kurtuluşunu kutladı

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Havsa ve Enez ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamayla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 13:14
Kaynak: ERGİN SÖZER
Gaytancıoğlu Havsa ve Enez’in kurtuluşunu kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Havsa ve Enez ilçelerinin kurtuluş günü ile ilgili şu sözleri dile getirdi:

“Havsa ve Enez İlçelerimizin emperyalist işgalden kurtuluşunun 101. yılını kutluyoruz. Aradan geçen bir asırdan fazla zaman, başarılan işin büyüklüğünü ve gelecekte neleri daha iyi yapmamız gerektiğini bize açıkça göstermiştir.

Düşman işgalinden kurtuluşu ve sonrasında kurulan cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten ayrı düşünemeyiz. Atatürk savaşı, işgali, halkın yaşadığı yokluğu yoksulluğu görmüş; ulusal direnişi örgütlemiş ve zafere taşımış sonrasında cumhuriyeti kurmuştur. Yaşananlardan dersler çıkararak, cumhuriyetimizi bir daha bu büyük ulusun aynı acıları yaşamaması, aynı çileleri çekmemesi için yeni ilkeler üzerine oturtmuştur. Eğitimden sağlığa, sanayiden tarıma büyük adımlar atılmıştır.

Bize bırakılan bu topraklar için atalarımız büyük bedeller ödemiştir. Bu nedenle bu toprakları hayırsız bir mirasyedi gibi kullanamayız. Bu toprakların her karışında şehitlerimizin kanı vardır. Denizine, doğasına, ormanına, merasına, tarlasına, bağına bahçesine sahip çıkacağız. Dün silahla, işgalle buraları ele geçiremeyenlerin yeni emperyalist yollarla topraklarımızı ele geçirmesine izin vermeyeceğiz.

Havsa ve Enez'in kurtuluş bayramını kutlarken; bu bayramları yaşamamızı sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Onların fedakarlıkları, bizlere düşen sorumlulukları daha da büyük bir hale getiriyor. Gelecek nesillere daha güçlü, daha bağımsız bir ülke bırakmak için birlik içinde olmalı ve Cumhuriyetimizin temellerine sahip çıkmalıyız.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.