Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaytancıoğlu; “Bakanlık Atatürk’ün Efendisini Unutmuş”

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya Birlik’in ayçiçeği için ön alım fiyatına dikkat çekerek, Türkiye’nin 2-3 ay sonra ayçiçeğini 25 TL’den ithal etmek zorunda kalacağını söyledi. Gaytancıoğlu; “Tarım Bakanlığı Atatürk’ün efendisini unutmuş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
Gaytancıoğlu; “Bakanlık Atatürk’ün Efendisini Unutmuş”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Trakya Birlik’in yüzde 44 hamyağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatını ton başına 20 bin TL olarak açıklamasının ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, buğday, ayçiçeği ve süt fiyatlarına dikkat çekerek, çiftçinin karşı karşıya kaldığı sorunları hatırlattı.

“ÇİFTÇİ NE YAPSIN, DOSTU KALMAMIŞ”

Çiftçinin dostunun kalmadığını belirten Gaytancıoğlu; “Çiftçi ne yapsın, dostu kalmamış. Geçen yıl da, bu yıl da 8 liraya buğday sattı. TMO karagün dostuydu, maliyetleri görmedi, enflasyonu duymadı, çiftçimiz 1 bardak çay fiyatına buğday sattı. Ayrıca geçen yıl mazot 19 liraydı, şimdi 45 lira” ifadelerini kullandı.

“EFENDİ, TARLADA OLMASI GEREKİRKEN SOKAKLARDA”

Gaytancıoğlu, bölgede yaşanan kuraklığa dikkat çekerek; “Ayçiçeğinde kuraklık var dedik, Rus çiftçisine ne veriliyorsa yani 25 lira verin dedik, 18 lira verdiler. Trakya Birlik, ‘benden buraya kadar, bankalardan yüksek faizle kredi alıp çiftçiye yüksek fiyat verirsem batarım’ dedi. Hâlbuki 2-3 ay sonra ayçeğini o da bulabilirsek 25 liradan ithal edeceğiz, çünkü artık Ruslar ayçiçeği değil, hamyağ satacak. ‘Dekar başına kuraklık desteği verin’ dedik. İnşallah'tan öte bir şey yok. Tarım Bakanlığı Atatürk’ün efendisini unutmuş. Efendi, tarlada olması gerekirken sokaklarda” dedi.

“SÜT FİYATLARI, SU FİYATLARININ ALTINDA KALDI”

Süt üreticisinin de yaşadığı sorunları hatırlatan Gaytancıoğlu; “Eskiden böyle kuraklık görüldüğü yıllarda çiftçimiz borcunu ödemek için 2 inek satardı, ertesi yıl Havsa hayvan pazarından 3-4 tane düve alırdı, eksiğini fazlasıyla kapatırdı. Şimdi ahırlarda inek kalmadı, süt fiyatları su fiyatlarının altında kaldı. ‘Çözüm ne?’ derseniz. Üreten köylüyü yeniden milletin efendisi yapmak. Başka çözüm yok” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.