Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FİYATLAR İL GENELİNDE GEÇERLİ

Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 2023 yılı biçerdöver fiyatları ve balya bağlama fiyatları açıklandı. Fiyatlar il genelinde geçerli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 17:50
Kaynak: HABER MERKEZİ
https://batiekspres.com/
FİYATLAR İL GENELİNDE GEÇERLİ

Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığı’nda İl ve İlçe Ziraat Odaları Başkanlarıyla beraber, ilgili kurum ve dernek yöneticilerinden oluşan komisyonda 2023 yılı biçerdöver biçim fiyatları ve saman balyası bağlama fiyatları belirlendi.

Tarla sahibi ile anlaşmaya bağlı olmakla beraber uygulanacak istişari mahiyetteki biçerdöverle bir dekar arazi için hububat biçim fiyatı Kırklareli Merkez ve Kofçaz ilçesinde 160 TL, Pınarhisar, Babaeski, Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde 180 TL, kanola aparatlı biçimlerde Pınarhisar, Lüleburgaz, Vize ve Babaeski’de 210 TL olarak belirlendi. Buna bağlı olarak çiftçinin talebi halinde, hasat edilen kalıntıların parçalanarak toprağa bırakılması durumunda biçim ücretine dekar başına 15 TL ilave edilerek uygulanacağı karara bağlandı. Balyalama ücretinin ise 25 kg’lık bir balya için KDV dahil 15 TL olmasına ve kararın sıhhatli bir şekilde uygulanabilmesi için Köy Muhtarlıklarına duyurulması komisyonca uygun görülerek imza altına alındı. Fiyatlar Kırklareli il genelinde geçerli olacak.

Komisyonda imzası bulunanlar ise, Komisyon Başkanı Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan olurken, üyeler; Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Vize Ziraat Odası Başkanı Savaş Arda, Pınarhisar Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kenar, Kofçaz Ziraat Odası Başkanı Zeki Çetintaş, Atatürk Top. Su Tarım Met. Araştırma İst. Temsilcisi Ozan Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Temsilcisi Gökalp Muzikacı, Biçerdöver İşletmecisi Seçkin Balsak, Biçerdöverciler Derneği Başkanı Ahmet Azay, Muhtarlar Dernek Başkanı İsmail Cebeci’den oluştu.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.