Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETUS’ta Kongre Kararını Mahkeme Verecek

Yönetimi yapılan genel kurulda aklanmayan S. S. 19. Nolu Serhad Birlik ETUS Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin aylar geçmesine rağmen yapılmayan genel kurulla ilgili Ticaret Bakanlığı’na yapılan başvuruya cevap geldi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 19:43
Kaynak: MURAT SAVAŞ
ETUS’ta Kongre Kararını Mahkeme Verecek

Edirne’deki toplu ulaşımda faaliyet gösteren ve kısaca ETUS olarak anılan S. S. 19. Nolu Serhad Birlik ETUS Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 24 Nisan 2024 tarihinde yapılan genel kurulunda kooperatif yönetimi aklanmamıştı. Bunun üzerine Kooperatif Başkanı Hakan Giyik’in “Bir ay içinde genel kurula gideceğiz” demesine rağmen bu konuda hiçbir gelişme olmadı. Kooperatifteki muhaliflerin aylar geçmesine rağmen yenilenmeyen genel kurulla ilgili çeşitli girişimleri oldu.

Muhalifler önce kooperatifin yönetim kuruluna noter kanalıyla genel kurulun yenilenmesi çağrısı yaptılar. Ancak bir cevap alamayan grup bu kez Ticaret Bakanlığı’na başvurdu.

Bakanlık cevap yazısında, bakanlığın kooperatifi toplantıya çağırmasının yasal olarak mümkün olmadığını ancak kooperatif ortalarının 1/10 oranındaki kısmının mahkemeye başvurarak genel kurul çağrısında bulunabileceği belirtildi.

MURAT SAVAŞ

Kaynak: MURAT SAVAŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.