Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ETİYOPYALI ATLETTEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Uluslararası Edirne Maratonu'nda bu yıl da şampiyon değişmedi. Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa, üst üste 2'ci kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 16:39
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ETİYOPYALI ATLETTEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Edirne'de Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Edirne Maratonunda 21 kilometre genel klasman erkeklerde yeniden Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa şampiyon oldu.

Geçen yıl da Uluslararası Edirne Maratonu'nda şampiyon olan Regasa, 2 yıl üst üste şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadı. Maratonu 1 saat 10 dakika 13 saniyede tamamlayan Regasa, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"KÜTAHYA'DAN KATILIYORUM"

Edirne'ye Kütahya'dan geldiğini belirten Regasa; "Maratona ferdi olarak katılıyorum. Kütahya'dan geldim. Daha önce kulüp için koşuyordum ama şimdi ferdi olarak koşuyorum" ifadelerini kullandı.

"TEKRAR BİRİNCİ OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM"

Regasa, geçen yıl düzenlenen Uluslararası Edirne Maratonu'nda da şampiyon olduğunu söyleyerek; "Geçen yıl da birinci olmuştum. Buraya alıştım artık. Bugün tekrar birinci olduğum için mutluyum. Biraz sıcakta kaldık ama güzeldi. Sıcaktan giderken zorlanmadım ama dönüşte biraz zorlandım. Süper bir yarış oldu" dedi.

"EDİRNE'Yİ ÇOK SEVDİM"

Edirne'yi çok sevdiğini söyleyen Regasa; "15 kilometre iyi gittim ama dönüşte sıcak oldu ve yavaşladım. O nedenle 70 dakikada bitirdim. 70 dakika benim için antrenman. Yavaş koştum ama kazanmak için koştum. Geçen yıl 68 dakika koşmuştum. Biraz saldırsam tek iyi derece çıkarırım ama bu sıcakta rakibime de zarar vermek istemiyorum. Maratonu sağlıklı bitirmek istedim. Rakiplerim de sıcak olmasına rağmen iyi koştular" diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.