Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Üyelerden Meclise Ziyaret

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugünkü toplantısında meclisin önceki dönemlerinde görev yapan CHP’li 6 üyesi katıldı. İl Genel Meclisi önceki dönem Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, eski üyeler adına konuşarak yeni üyelere görevlerinde başarılar dilerken; İl Genel Meclisleri için yeni bir demokratik hamle yapılarak İl Genel Meclisi Başkanının, İl Özel İdaresi Sekreterliği makamına getirilmesini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 15:42
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Eski Üyelerden Meclise Ziyaret

Edirne İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları bugün başladı. İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen ilk toplantısına, önceki dönem meclis üyeliği görevinde bulunan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) isimler konuk oldu.

CHP önceki dönem İl Genel Meclisi Üyeleri Erdal Akgün, Erdinç Can, Abdülaziz Çıkıkçı, Mehmet Ali Yetim, Erol Açık ve Enver Erkan, İl Genel Meclisi’ni ziyaret ederek, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde meclise seçilen yeni üyelere başarılar dilediler.

“HİZMETLERİ ORTAK HAREKET EDEREK YAPACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Meclis toplantısından önce önceki dönem meclis üyelerini temsilen, İl Genel Meclisi önceki dönem Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı konuşma yaptı. Çıkıkçı, meclis üyelerinin bölgelerinden seçilerek İl Genel Meclisi’ne geldiğini belirtirken; “Öncelikle benim sizlerden eski İl Genel Meclisi Başkanı olarak beklentim; birlikte çalışıp Edirne için güzel olan, doğru olan neyse akıl süzgecinden geçirerek, bu hizmetleri en doğru biçimde ortak hareket ederek yapacağınızı düşünüyorum ve böyle talep ediyorum. Birlikte hareket etmenizde mutlaka fayda vardır diye düşünüyorum. Edirne’nin yararına olan da budur” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH DAHA FAZLA KADIN ÜYE GÖRÜRÜZ”

Toplumun beklentilerine de, ihtiyaçlarına da cevap vermenin önemini vurgulayan Çıkıkçı; “2006 yılında çıkan 5302 sayılı yasada bir değişiklik, demokratik bir hamle yapıldı. Meclisin başına kendi aranızdan seçilen bir meclis üyesi getirildi. Şimdi ilk defa bir kadın üyeniz meclis başkanlığı yapıyor. Üyeler arasında başka bir kadın üyemizi daha görüyorum. Ama bu yeterli değil. Oransal olarak baktığımızda mutluluk verecek bir durum değil. Önümüzdeki dönemde inşallah burada daha fazla kadın üye görürüz” dedi.

“GENEL SEKRETERLİK MAKAMI MECLİS BAŞKANININ OLMALI”

Çıkıkçı, İl Genel Meclisleri için yeni bir demokratik hamlenin daha yapılması gerektiğini söyleyerek; “Genel sekreterlik makamı, İl Genel Meclisi Başkanının olur. Böyle bir yenilik yapmak gerekiyor. İktidar partisinden arkadaşlarımız, kendi parti milletvekillerine ve ilgili şahıslarına, kişilerine bu durumu iletirlerse iyi olur. Onların da yararına olur. Belediyelerde nasıl ki belediye başkanı, o kurumun amir kişisiyse, İl Genel Meclisi’nin başkanı da bu kurumun amir kişisi olmalı. Personel üzerinde bir söz sahibi değilse, araç tesisatı üzerinde söz sahibi değilse burada başkanlık yapmanın çok da fazla kıymeti yok. Bir hamle daha yapılıp genel sekreter makamının lağvedilmesi gerekir. İl Genel Meclisi Başkanı da o genel sekreterin yerini alması gerekir” sözlerine yer verdi. Çıkıkçı, konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Üyelerine görevlerinde başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu da Çıkıkçı ve meclisi ziyaret eden önceki dönem üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.