Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertaş İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adayı

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Açık Ertaş, CHP’den Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
Ertaş İl Genel Meclisi Üyeliği’ne aday adayı

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Dt. Yasemin Açık Ertaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeliği için aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Ertaş, CHP Kırklareli Merkez İlçe Örgütü’ne başvurusunu 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması’nın 89’uncu yıl dönümünde gerçekleştirdi.

Ertaş, aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada; “Devrim sağa sola atılan adım değil ileri atılan adımdır! Tam da bugün siyasette kotalara sıkışmışlığı, haklarımıza neden sahip çıkmadığımızı, 21’inci yüzyılda neden bu durumda olduğumuzu, bunları tartışmalıyız! Bu sorumlulukla ülkemizde eşit temsili kutladığımız 89’uncu yılda, yıllardır emekçisi olduğum Cumhuriyet Halk Parti’mizden Kırklareli İl Genel Meclisi Aday Adaylığı başvurumu gerçekleştirdim. Seçen değil; seçilen kadınlar olmak için mücadelemizde unutulmamalı ki kadınlarımız bugüne güç, gençlerimiz yarına umut olacaktır. 5 Aralık 1934 Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89’uncu yıl dönümünü kutluyor, yaşamın her alanında kadını yücelten ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.